51

Odp: Bułgaria - 31.07 - 13.08 - opinie

Camel napisał/a:

Wyjazd uwazam za udany

- Pogoda dopisala
- Warunki w Obzorze w porzadku, blisko do plazy itd
- Tanio
- Morze cieple, szkoda tylko, ze praktycznie bez fal
- Plaza na wysokosci hotelu Riu nie byla taka brudna. Woda nieco metna i z glonami, ale w porownaniu do Zlotych Piaskow, to w Oborze byla super
- Codziennie jakies spotkania czy integracje organizowane przez p. pilot. Nie wypalily chyba dopiero pod sam koniec, ale wtedy to i tak juz bylo po integracji i kazdy mial czas czyms zajety smile
- Ludzie sympatyczni, nie bylo zadnych problemow praktycznie

Pilotowanie w porzadku, ale bylo pare zgrzytow i widac, ze to byl 'pierwszy raz' Asi
- Wiadomo, ze to biuro podrozy i na czyms trzeba zarabiac zgarniajac po 20/25 euro za wycieczke, a na wlasna reke wychodzi taniej, ale naprawde: praca pilota ograniczala sie do paru zdan "za mna", "20min przerwy", "9 godzin czasu wolnego" i tyle.

Wycieczki do Warny i Nessebaru to wydukanie paru zdan i ogloszenie czasu wolnego. Wiadomo, to nie sa wycieczki z przewodnikiem, ale naprawde to nie wymaga wielkiego wysilku powiedziec cos wiecej, a nie tylko przeczytac pierwszy akapitu z Wikipedii.

Tym bardziej, jesli chodzi o praktyczne rzeczy jak np. gdzie tanio zjesc, gdzie sa ubikacje, co ciekawego mozna kupic w danym miejscu, przywiezc jako pamiatke itd.

Poza tym Asia czesto mijala sie z prawda:
- Oszukuja ponoc w Obzorze w klubach i barach - bzdura. Odwiedzony chyba kazdy klub, wiele sklepow i nie oszukali ani na centinke
- W Nessebarze oszukuja w kantorach - bzudra
- Bulgarzy mocno zaczepiaja dziewczyny - nie sprawdzilo sie, chyba, ze ominela mnei jakas przygoda wink
- Woda w Warnie brudniejsza niz w Obzorze - na odwrot

Na koniec bylo pare zdan krytyki, ale to powinna byc konstruktywna krytyka. Bo Asia byla bardzo mila osoba i sie starala, dlatego te uwagi powinny jej posluzyc jako wskazowki na przyszlosc.

Pozdrawiam wszystkich, a Pan Organizato, niech nie wmawia jak bylo, bo przeciez sam tego nie widzial wink

Stary, co ty gadasz xD
Jak bez fal? Widać obozowałeś pod hotelem RIU i nie byłeś w przeciwną stronę big_smile
Tam były fale, że powalały big_smile

A btw, jak następnym razem będzie pani pilot w Hajduszoboszlo, to żeby nie tylko powiedziała żeby ludzie szukali miejsc gdzie jest "danie Dnia", dobrze by było powiedzieć jak po Węgiersku to będzie brzmiało big_smile:D:D. Osobiście nie widziałem tabliczki z napisem "Danie Dnia" ;]

52

Ja na basenach sie niezle nacialem na kebabie. Kebab za 850 forintow byl wielkości kajzerki ;P

53

Stary, co ty gadasz xD
Jak bez fal? Widać obozowałeś pod hotelem RIU i nie byłeś w przeciwną stronę big_smile
Tam były fale, że powalały big_smile

Pod hotelem RIU też były zajebiste fale, szczególnie w ostatnich dniach...

54

zaraz dostaniemy wyroznienie za ilosc postow w watku big_smile

55

może jakiś rabacik na przyszły rok tongue

56

Pewnie połowa postów nie doczeka do końca miesiąca big_smile:D

57

Szczerze mówiąc, byłam rok temu na wyjeździe z Kwiatkiem ii pod względem pilotowania było miliard razy lepiej. Generalnie rzecz biorąc uważam, że Asia [jakkolwiek miła by nie była] nie nadaje się na pilota, to moje subiektywne zdanie, nie musicie się zgadzać smile Nie podobało mi się zatrzymywanie się, jak to ktoś wyżej określił, w środku niczego, tudzież przy toaletach z milionem pająków wszędzie. Skoro Pani Pilot była tam niewiele wcześniej, powinna wiedzieć gdzie na stacji można się zatrzymać. Takie zatrzymywanie się w krzakach, czy przed jakąś restauracją w której "nie można korzystać z łazienki bo nie lubią Polaków" czy coś w ten deseń, jako kobiecie mi nie odpowiada, zupełnie wink. Poza tym miło byłoby znać godziny postojów i przybliżony czas dojazdu na miejsce. Godzina zwolnienia pokoju i wyjazdu dotarła do nas dzień przed wyjazdem i to tylko dlatego, że dowiadywałyśmy się od innych uczestników naszej "wycieczki", co też było dosyć irytujące.
Ogólnie jadąc do Obzoru nastawiałam się na imprezy ii niestety się rozczarowałam. Plusem jest to, że pogoda była świetna, ludzie też a Budapeszt jest pięknym miastem [swoją drogą moglibyście oznaczać miejsca na mapce numerkami - chociaż te, które są opisane z tyłu mapki].

PS. akcja z autobusem w Rumunii też była średnia, nikt nie wiedział co się dzieje a jednak oczekiwaliśmy jakiejś informacji
PS2. akcja z autobusem w Budapeszcie - jak wyżej wink wysiadanie na środku ulicy przy hotelu to średni pomysł.. a czekanie na autobus i snucie planów powrotu do Polski drogą morską bo Pani Pilot się jakoś krzywo umówiła z kierowcami było jeszcze mniej fajne wink i nikt nic nie powiedział bo po co smile

Wbrew pozorom wyjazd zaliczam jako udany, chociaż rok temu było dużo dużo fajniej tongue

58

qwerty napisał/a:

\ Godzina zwolnienia pokoju i wyjazdu dotarła do nas dzień przed wyjazdem i to tylko dlatego, że dowiadywałyśmy się od innych uczestników naszej "wycieczki", co też było dosyć irytujące.

Tu akurat nie rozumiem. We wtorek czyli dzień przed wyjazdem na "plakacie" tam gdzie zawsze było napisane o której trzeba opuścić pokój i o której odjeżdżamy  smile

A co do tego Budapesztu to my raczej snuliśmy wizję że zaraz dostaniemy kolejne mapki tym razem "Budapeszt nocą" big_smile

Ostatnio edytowany przez pabloooo (2010-08-22 01:52:13)

59

widzę, że w dużej mierze qwerty mnie wyręczyła.

niech mi nikt nie mówi, że za takie pieniądze cudów się nie dostanie.. jeździłam na tańsze (!!) wycieczki gdzie wszystko było na tip top.
od razu biło po oczach jedno.. brak organizacji..
- postoje pośrodku niczego są dobre dla facetów, ale kobiety gorzej to znoszą.
- stwierdzenie Pani 'pilot' o tym, że pracuje jako pilot po znajomości było najtrafniejszym jakie usłyszeliśmy.. (nie chcę Asi obrazić, ale jak już część stwierdziła niektórzy nie nadają się na pewne stanowiska..)
- najbardziej imprezowe miasteczko okazało się miejscem, gdzie jeden 'klub' był oddalony o ok 30minut, a do drugiego bez białych kozaczków nie było po co iść..
- budapeszt cudny. ale warto by było się dowiedzieć czegoś więcej niż "parlament.tu obradują parlamentarzyści"..
do organizatorów : warto w ofercie dodać ile co kosztuje. kilka osób było chętnych na baseny, ale jak się dowiedzieli 5 minut przed wysiadaniem ile to kosztuje to zrezygnowali. dlatego warto poinformować ludzi by nie byli zaskoczeni.

pisząc to nie chcę NIKOGO obrazić. chcę tylko Wam pomóc dojść do perfekcji big_smile

1. Postoje posrodku niczego jak to nazwales wynikaja niestety czasem z czasu pracy kierowcow, ktory ma swoje reguly. Poza tym Rumunia (bo pewnie głownie o ten kraj chodzi) jest jeszcze słabo rozwinietym krajem i dobrych stacji za duzo nie ma:/

2. Pania pilot juz zostawcie w spokoju, bo jakos bardzo na nia najezdzacie, az wrecz przestaje to juz byc wydawanie waszych opini o wyjezdzie, a poporstu atakowanie jej... Mysle (po czytaniu kolejny raz tych samych opini.... raptem 3-4 osoby tak naprawe), ze ten atak moze wynikac z innych sytuacji o ktorych moze nie wiemy (moze jakis chlopak od niej "kosza" dostal i teraz swoje frustacje tu wyrzuca, badz poprostu roznica charakterow i osoba Asi nie przypadla do gustu itd)...
Dziekuje za sugestie co do jej osoby, ale prosze o nie powtarzanie tych opini w kolejnych postach.

3. Co do Obzoru to jadac tam, zle "sensei_4" zapoznałes sie z opisem wyjazdu. Nikt nie pisał o wielkiej imprezowej metropoli oraz niezliczonej ilosci atrakcji.... Kluby jakie tam sa, wiadomo nie kazdemu sie musza podobac....
Choc zawsze mozna było wyjsc do jakiegos Pubu na plazy badz w centrum Obzoru.
Jesli spodziewales sie wielu klubów, kasyn itd to warto pomyslec nad jakims kurortem w przyszlosci np Zlotymi Piaskami....

4. Co do Budapesztu to na stronie jest napisane:
"Dzień 13
Poranny przyjazd do Budapesztu, 9 godzin wolnego czasu. Każdy uczestnik otrzyma wydrukowaną mapkę Budapesztu z zaznaczonymi polecanymi miejscami do zwiedzenia. Wieczorem wyjazd z Budapesztu."

Nie ma tu zadnej informacji o zwiedzaniu razem Budapoesztu czy przekazywaniu informacji i oprowadzaniu po miescie. Wiec zarzuty we wczesniejszych postach ze malo bylo powiedzanie albo ze pilot nie chcial oprowadzac, badz miał mała wiedza nie maja racje bytu, poniewaz w ofercie nic nie bylo wpisane ze tak własnie bedzie.

Choc dziekuje za uwagi co do Budapesztu moze w przyszlym sezonie pomyslimy nad tym.

5.  Cena basenów termalnych w Hajduszoboszlo była podana w emailu przed wyjazdem

W Budapeszcie generalnie jest czas na zwiedzanie we własnym zakresie i basen nie jest organizowaną przez nasze biuro atrakcja, wiec jesli pilotka wam to zaproponowała to tylko prywatnie jako forme spedzenia tego czasu (nie miala takiego obowiazku, zeby ot proponowac).

61

Ojciec Organizator napisał/a:

2. Pania pilot juz zostawcie w spokoju, bo jakos bardzo na nia najezdzacie, az wrecz przestaje to juz byc wydawanie waszych opini o wyjezdzie, a poporstu atakowanie jej... Mysle (po czytaniu kolejny raz tych samych opini.... raptem 3-4 osoby tak naprawe), ze ten atak moze wynikac z innych sytuacji o ktorych moze nie wiemy (moze jakis chlopak od niej "kosza" dostal i teraz swoje frustacje tu wyrzuca, badz poprostu roznica charakterow i osoba Asi nie przypadla do gustu itd)...
Dziekuje za sugestie co do jej osoby, ale prosze o nie powtarzanie tych opini w kolejnych postach.

Ok na temat pani pilot nie powiem już ani słowa. Wiedz tylko że to co napisałeś teraz jest po prostu śmieszne. Zwłaszcza, że krytyczne opinie na forum wyrażały również dziewczyny. Wnioski wyciągnij sam.

5.  Cena basenów termalnych w Hajduszoboszlo była podana w emailu przed wyjazdem

Sensei chodziło o baseny termalne w Budapeszcie zaznaczone na waszej mapce pod nr 8. Wejście kosztuje 3100 forintów co odstraszyło prawie wszystkich.

Ostatnio edytowany przez pabloooo (2010-08-25 00:11:22)

No to ze odstraszło to rozumiem bo rzeczywiscie cena spora, ale nikt nie powiedział ze trzeba tam isc.... w czasie wolnym mozna robic co sie chce wink Wiec mogła pilotka równiez nic nie powiedzieć o tych basenach wink

Co do pilotki to rozumiem, ze wam nie podobało sie to jak orgnizowała pewne czesci programu, ale powtarzanie tego kilka razy nic nie wnosi do rozmowy... I stad takie mysli przechodza przez głowe, ze to nie jest zgłoszenie problemu tylko jakis atak personalny...
Ja nie napisałem ze tylko faceci wyrazali opinie, a dziewczyny nie, wiec nie rozumiem Twojego stwierdzenia (napisałem dwa mozliwe powody i dalej ITD czyli nie ograniczylem do tych dwoch mozliwosci).

Swoja drogą ciekawie zareagowałes na ta wypowiedz na temat tego, ze "niby (bo ja tego nie ograniczałem tylko do facetów) tylko faceci narzekali na pilotke, tak dosc personalnie widze to odebrałes.... hmmm zastanawiajace wink))

63

Ojcze Organizatorze dziwią mnie jakieś insynuacje z twojej strony. Po to jest ten temat aby każdy się wypowiedział co mu się podobało na wyjeździe a co nie. Z komentarzy wynika, że są zastrzeżenia co do pilotki. Wydaje mi się, że dla organizatora jest to istotna wiadomość. I można z niej jakieś wnioski wyciągnąć. Ty zawzięcie bronisz pani pilot, nie pomyślisz, że możemy mieć rację w tej sprawie. Jak ktoś wyżej wspomniał, i ja też o tym słyszałam(nie wiem czy to prawda), że pani pilot jest zatrudniona 'po znajomości'. Nie krytykuję tego ani nic, ale z tego co piszesz i jak jej bronisz ewidentnie wynika że to prawda. Wiadomo chcecie żeby krytycznych komentarzy było jak najmniej, ale jednak są. Sądzisz, że to personalny atak na nią, jesteś w błędzie. Ludziom chodzi tylko i wyłącznie o jej kompetencje, nie mają innych uwag co do jej osoby.

64

Po co to piszesz sassy. I tak nie przekonasz go że białe jest białe a czarne jest czarne. Nie było go tam a wie lepiej od nas jak wyglądała organizacja wyjazdu na miejscu. I będzie nam jeszcze wmawiał że nam się WYDAWAŁO że to i tamto było nie tak jak być powinno.

Nic wam nie wmawiam i juz pisałem ze rozumiem ze sposób organizacji róznych punktów programu wam nie odpowiadał. Była pierwszy raz samodzielnie z grupa i jeszcze musi sporo sie nauczyc.... wiec raz kazdy powiedział ok, wiadomo ze sporo jest do zrobienia i nauczenia. Powtarzanie kilka razy tego samego nic nie wnosi.

Kto naopowiadał wam ze jest zatrudniona po znajomosci... hehe smile W ten sposób mozna by nazwac wszytskich pilotów, którzy u nas jezdza, bo tez wszytskich bardzo dobrze znam, a i jest ich niemalo smile Poza tym zróbcie uprawnienia pilockie to moze i wy kiedys bedziecie mieli szanse sie wykazać jako piloci "po znajomosci" na naszych wyjazdach smile

Co do kompetencji jeszcze... to mysle ze zapedziliscie sie w wymaganiach troche(np oprowadzenie po Budapeszcie, ktore nie bylo w planie wyjazdu itd), poniewaz są to wyjazdy studenckie. Piloci zazwyczaj sa młodzi i łapia doświadczenie. Czasem im nie wychodzi jak chocby tutaj...
Jesli ktos chce aby na wyjezdzie był pilot, ktory robi wszytsko profesjonalnie i nie popelnia bledów to niestety do wymagan trzeba dopasowac cene wyjazdu czyli np Bułgaria za 2500zl, a nie za 900zl. Doswiadczeny pilot kosztuje... a cena wyjazdu studenckiego jest zazwyczaj kilka razy mniejsza od np TUI...

Przyjełem wasze niezadowolenie z pilota ( wielokrotnie wink ) Takze dziekuje za te cenne uwagi i jeszcze raz przepraszam, ze tak wam sie wyjazd nie udał niestety.

Milego dnia smile

66

Kto naopowiadał wam ze jest zatrudniona po znajomosci... hehe smile  W ten sposób mozna by nazwac wszytskich pilotów, którzy u nas jezdza, bo tez wszytskich bardzo dobrze znam, a i jest ich niemalo smile  Poza tym zróbcie uprawnienia pilockie to moze i wy kiedys bedziecie mieli szanse sie wykazać jako piloci "po znajomosci" na naszych wyjazdach smile

sensei_4 napisał/a:

- stwierdzenie Pani 'pilot' o tym, że pracuje jako pilot po znajomości było najtrafniejszym jakie usłyszeliśmy.. (nie chcę Asi obrazić, ale jak już część stwierdziła niektórzy nie nadają się na pewne stanowiska..)

To już wiesz kto smile

Ostatnio edytowany przez pabloooo (2010-08-25 13:21:00)

67

Jaki ma sens ta dyskusja w 2-3 osoby?

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

68

Chyba po to jest forum aby dyskutować  roll

69

Swoja drogą ciekawie zareagowałes na ta wypowiedz na temat tego, ze "niby (bo ja tego nie ograniczałem tylko do facetów) tylko faceci narzekali na pilotke, tak dosc personalnie widze to odebrałes.... hmmm zastanawiajace wink))

Po co takie zaczepki na poziomie gimnazjum? wink Wyobraz sobie, ze pablooo nie bardzo mogl dostac kosza od Asi, bo byl na tym wyjezdzie ze mna smile

Nikt Asi nie atakuje, jest bardzo mila i wg mnie bedzie dobrym pilotem. Kwestia zdobycia wprawy i doswiadczenia. Jeśli ktoś tu kogos atakuje, to Ty nas smile Zamiast wysłuchać, przefiltrować i co przydatniejsze wykorzystac w przyszlosci. To nie, trzeba postawić na swoim i upracie nam wmawiać, ze jestesmy napuszonymi idiotami, uprawiajacymi malkontectwo smile

Zauwaz rowniez, ze nikt nie pisal, ze wyjazd byl nieudany. Raczej co zrobic na przyszlosc, zeby byl jeszcze lepszy. A skoro uwazacie, ze jest perfect, to proponuje nie zakladac watkow OPINIE, problem z bańki ;]

I prawde mowiac, bardziej mnie razi Twoja postawa na forum, niż te wszystkie niedociągnięcia.

Dobranoc smile

70

Wyjazd zajefajny smile
Dziewczyny z turnusu śliczne i ogólnie towarzystwo bardzo w porządeczku! Pogoda idealna, morze cieplutkie,przez cały dzień można z niego nie wychodzić. Imprezowanie codziennie do białego rana:)Alkohol bardzo tani więc lał się strumieniami,dniami i nocami tongue  Pilotka Asia nie pozwalała nam się nudzić i zawsze coś organizowała SZACUKEN smile
Poza tym,
Aquapark 10/10 Tsunami rządzi!!
All Inclusive 12/10 Szkoda że tylko nam trzem udało się wbić smile
Do zobaczenia na imprezach w październiku i na kolejnych wyjazdach:)POZDRO

71

Kto naopowiadał wam ze jest zatrudniona po znajomosci... hehe smile W ten sposób mozna by nazwac wszytskich pilotów, którzy u nas jezdza, bo tez wszytskich bardzo dobrze znam, a i jest ich niemalo smile Poza tym zróbcie uprawnienia pilockie to moze i wy kiedys bedziecie mieli szanse sie wykazać jako piloci "po znajomosci" na naszych wyjazdach smile

Asia na pierwszym spotkaniu integracyjno inauguracyjnym z zabawami typu: weź kartkę do usta i podaj dalej i tak przez 60 osób big_smile big_smile

Podobnież będzie szwagierką właściciela big_smile

Ostatnio edytowany przez mmiiss17 (2010-08-26 05:53:32)

72

Jesli ktos chce aby na wyjezdzie był pilot, ktory robi wszytsko profesjonalnie i nie popelnia bledów to niestety do wymagan trzeba dopasowac cene wyjazdu czyli np Bułgaria za 2500zl, a nie za 900zl. Doswiadczeny pilot kosztuje... a cena wyjazdu studenckiego jest zazwyczaj kilka razy mniejsza od np TUI...

Turystyka studencka dostała 60.000 zł za wyjazd i 5.000 za wycieczki. To nie są małe pieniądze chyba i można by coś za nie lepiej w tym roku zorganizować. Zawsze można cenę wycieczek o 5Euro podwyższyć i coś więcej przygotować smile

Co do postojów "pośrodku niczego" mam pytanie: czy istnieje problem by kierowca zamiast 8h jechał 7h i 30 minut i zatrzymał się ciut wcześniej na jakiejś stacji benzynowej?

Piloci zazwyczaj sa młodzi i łapia doświadczenie. Czasem im nie wychodzi jak chocby tutaj...

No, nareszcie postępy w dyskusji.

Ostatnio edytowany przez mmiiss17 (2010-08-26 06:03:52)

Turystyka studencka dostała 60.000 zł za wyjazd i 5.000 za wycieczki. To nie są małe pieniądze chyba i można by coś za nie lepiej w tym roku zorganizować. Zawsze można cenę wycieczek o 5Euro podwyższyć i coś więcej przygotować smile

Hahaha nie wiem jak to policzylas (bo specjalnie nie trafiłaś z liczbami), ale podlicz sobie koszta takiej wycieczki i szybko Ci ta kwota zmaleje do znacznie mniejszych smile
Poza tym jesli uwazasz ze duzo nasze wyjazdy kosztuja to porównaj sobie prosze z konkurencja  (ale oczywiscie typowe studenckie wyjazdy). Ja jestem pewny ze za podobne pieniadze nie otrzymasz tylu noceglow na miejscu, blisko morza ładne i nowe pokoje i zapewne każa Ci np dopłacac za ubezpieczenie, a o wspolych wyjsciach zoorgnizowanych wieczorami zapomnij smile

Co do orgnizowania lepiej to staramy sie co rok cos poprawiać i co rok dokładamy nowe "rzeczy" do Bułgarii. Wiadomo, ze zawsze mozna lepiej i napewno za rok pomyslimy np z poprawieniem wycieczki do Warny;) Na miejscu pilot zawsze stara sie proponowac wspolne wieczorne wyjscia na impreze, do Pubu, na plaze, do knajpy itd (oczywiscie jesli grupa chce sie integrować), w ciagu dnia gre w siatke czy wspolne plazowanie, a to w wiekszosci biur (nawet studenckich) nie częsta praktyka. Zazwyczaj dowoza na miejsce, robia spotkanie z pilotem pierwszego dnia, powie co i jak, zrobi zapisy na wycieczki i "bawcie sie" sami cały wyjazd. Pilot pozniej spotyka sie jedynie z tymi co na wycieczki jada, a dla reszty jest jedynie pod tel w sytuacjach awaryjnych. My staramy sie dbac o integracje i przed wyjazdem jest spotkanie integracyjne, a po wyjazdach (w tym wypadku od października) imprezy po wyjazdowo-integracyjne.
Poczytajcie sobie w google.pl opinie o innych wyjazdach studenckich i moze jednak sie okaze ze nie robimy tak zle i drogo tych wyjazdów wink

Jesli chodzi o podwyzszanie cen wycieczek o 5 EUR to z doswiadczenia juz wieloletniego wiem, ze to odrazu powoduje, że wycieczka poprostu sie nie odbedzie. To są studenckie wyjazdy i ceny muszą być możliwie najniższe aby cos sie odbyło...

74

Już ci rysuję jak to policzyłem.

60 osób x 1000zł = 60.000
20 osób na wycieczce do Varny i 20 do nessebaru x 100zł = 4.000 (tam było więcej niż 20 osób na wycieczkach)

Widzisz Organizatorze, wasza oferta jest adresowana do studentów i ona trafia do studentów. Pojechałem jako student na wycieczke studencką bo nie będę integrował się ze starymi prykami.

A jeśli chodzi o oferty to wujek Google pomaga.
http://www.easygo.pl/wycieczki/bulgaria.html?oskar

prosze oferty 12 dniowe za 800zł, proponuję nie rzucać słów na wiatr.

hehe ciekawe czy ze po 1000zl byl wyjazd :]

Jak chodzisz po bułki do piekarni to tez podliczasz ile wydał na mąkę piekarz i czy przypadkiem nie powinien jej dodac więcej?
Słyszył cene za bułke, pasuje Ci to kupujesz ja, nie pasuje to idziesz gdzie indziej poprostu.

Te wyliczenia sa bezsensu (bo nawet merytorycznie bledne) i nie wnosza nic do dyskusji:]
Takze wyluzuj dziewczyno z tym podliczaniem, bo nie wiem co chcesz osiągnąc wink

Jesli uwazasz ze przepłaciłas za nasz wyjazd to w przyszłosci poprostu nie popełniał tego błedu wiecej  wink