Temat: Czarnogóra 18-31.08 Florina

Siemanko,

wybieramy się(a raczej już wybraliśmy i opłaciliśmy) z kolegami(w sumie 6ciu) na ten wyjazd i chcemy się dowiedzieć z kim będziemy mieli przyjemność bawić się kilkadziesiąt godzin w autokarze;] i 9 gorących długich dni/nocy na miejscu? big_smile

Pozdro!

2

Odp: Czarnogóra 18-31.08 Florina

melduje się pierwszy na liście obecności smile ludzie odzywać się, to sie troche zapoznamy.

3

Odzywać się i zapisywać na ten wyjazd bo termin wcześniej i później jest już cały zajęty co jest swoją drogą dziwne ale nie ważne, ważne, żeby na Naszym był komplet%]

4

Sami nieśmiali widze. Nie gryziemy. Złoty się umacnia, euro idzie w dół, będziemy szaleć hehe

5

ja też jadę na ten turnus tylko do tego drugiego budynku z dwoma kolegami i może koleżanką tongue

6

no witam. Już się baliśmy że sami będziemy imprezować w Ulcinj. Widze że miejsca się powoli zapełniają smile pewnie ludzie czekali na last minute:)

7

Eee tam, na pewno samemu nie będzie się imprezować. Zawsze zostają tłumy lokalnych dziewczyn z Serbii smile

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

8

Chyba tłumy lokalnych albańczyków big_smile

9

hehe, nie w nikam. kto co lubi smile Ja obstaje przy wersji dziewczyn z Serbii. Tak na poważnie to aż tak dużo albańczyków?? dzieje się coś nocami na mieście czy o 24 wszyscy kładą się spać?

10

Albańczyków jest ponad 60%, ale w lecie są tłumy turystów.
Na mój gust imprezy działają do 1-2 w nocy.

11

Damy rade na 100%, wydłużymy trochę te imprezy im tam, trzeba odcisnąć Polski ślad:D Tak czy inaczej już nie mogę się doczekać plaży, morza i szerokopojętego Relaxu...

A jak tam z tym morzem właściwie? Czyste czy średnio?

12

Jak gadałem z jednym Albańczykiem to mówił żeby nie wierzyć wikipedi bo 90% mieszkańców Ulcin to Albańczycy (znając ich to na pewno przesadzał)  i dlatego właśnie wszyscy między sobą gadają po albańsku , co do turystów to większość jest z Kosowa, ale oczywiście można znaleźć też Polaków Serbów Rosjan i Czarnogórców (w tym przypadku obu płci) natomiast Albanki raczej nie imprezują (przejdą się dwa razy po deptaku żeby je każdy obejrzał i wracają do domu smile a szkoda bo są też całkiem fajne, ale Serbki i tak są najlepsze z tym że można ich szukać jak igły w stogu siana tongue

13

A co do dyskotek to najdłużej działa Renoma tak do 4-5 rano, natomiast najlepsza w mojej ocenie jest fama (i można wytargować tańsze wejście)

14

Hej. Mam pytanie, a w sumie to dwa pytania..
1. Czy trzeba być studentem żeby z Wami jechać?Bo ja już mam studia skończone..
2. Czy do Czarnogóry potrzebny jest paszport?

15

Do Kony:
Czyli wychodzi na to, że to dziewczyny mają tam Raj o ile Albańczycy są przystojni a My niekoniecznie, no nic mam nadzieję, że na Naszym Turnusie będą przepiękne, uśmiechnięte i pełne sił do imprezowania dziewczyny;D

Do kalia233:
Chwilowo będę PO Administratora i udzielę Ci odpowiedzi. Nie trzeba być studentem i trzeba mieć paszport bo Czarnogóra to taki cudowny kraj gdzie płaci się w Euro a nie są w Unii ;O

16

oczywiście, że będą wink

Jak juz PO odpowiedzial wink to nie trzeba byc studentem aby z nami jechac, wystarczy ze miescisz sie miedzy 18 a 30 lat smile

Co do paszportu to od niedawna na stronie MSZ-u pojawila sie informacje ze juz mozna niby na dowod wjezdzac, ale sprawdzamy to obecnie w praktyce wink i na dniach bedzie wiadomo, wiec jak cos drzwon do nas jesli to dla Ciebie istotne

18

Morze jest czystsze tam, gdzie są skały - czyli na plażach skalistych na lewo od miejskiej plaży, za parkingiem. Mnie osobiście najbardziej podobała się Albatros - mówię o części textile na prawo, bo na lewo jest też dla nudystów.
Ta pierwsza za parkingiem z kolei to porażka - tłum facetów wrzucających się do wody i jedna, może dwie kobiety na platformie.
Jest jeszcze Dada - women only  cool
Za starym miastem też są dwie małe plaże kamieniste - trzeba zejść na dół.
Na wielką plażę piaszczystą płynie się łódką za 3 EUR z zatoczki przy miejskiej plaży - na piechotę bez sensu tj. 1,5 godziny przedzierania się przez chaszcze. Tam jest piasek, taki jak we Włoszech nad Adriatykiem.
Jest w czym wybierać  big_smile

Kony, to taka lokalna megalomania - dobrze, że nie powiedział, że jest ich 110% - ale faktycznie, słychać sam albański  wink

19

Aha, uważajcie z piciem drinków z lodem w klubach - można złapać wirusa i 2 dni wycięte z kalendarza. Lepiej kupić coś w sklepie na murek before.

20

Co do tego czy dziewczyny mają raj to zależy od tego co lubią jest trochę podobnie jak w krajach arabskich tyle że albańczycy są bardziej "bezpośredni" z tego co słyszałem od naszych dziewczyn.

No ja też im w te procenty nie wierze ani w to że to jest ich ziemia i są oni tam od wieków, ale jak dodasz że przyjeżdżają tam w większości albańczycy z kosowa (którzy twierdzą że nie są albańczykami) no to wychodzi dlaczego większość rozmawia po albańsku.

Z plaży mogę polecić copacabane  (na wielkiej plaży) trzeba dojechać busem jest lepsza niż ta do której dopływają statki.

21

Dzieki za wyczerpujące odpowiedzi, mam jeszcze 2 pytania pozaintegracyjne a mianowicie jak to jest z tą plażą do której z Floriny jest 50m, daje rade? I odnośnie tych drinków to rozumiem, że z wodą z której robiony jest lód jest coś nie tak?

22

A czy ktoś wybiera się sam:> ?
Ja co prawda do Veselin, ale tak się zastanawiam czy sama będę sama;P

23

Na plaży miejskiej, którą widać z okna Floriny jest sporo ludzi, ale miejsce zawsze się znajdzie. Piasek jest - taki jak to nad Adriatykiem. O 19.00 zamykają plażę, zwijają parasole i robią sprzątanie. Spadek dna jest bardzo delikatny - człowieka zakrywa dopiero przy linach odgradzających pływających skuterami. Żadnych kolczatek nie ma, aczkolwiek po prawej stronie zdarzają się śliskie kamienie.

Co do drinków - najlepiej pić napoje z puszek i butelek, a wodę z kranu gotować. Nie badam przyczyn, czy szklanki są niemyte, czy w wodzie coś siedzi, czy może arab drapie się po dupie, a potem wrzuca kostki lodu - zasady są te same co np. w Egipcie: albo sama Cola albo wódka bez rozcieńczania.

24

Czyli z drinów nici w klubie...tylko browary.

Goszta przekwateruj się do Floriny, więcej osób to większa szansa, że będzie sie z kim bawić;D

25

Chester1987 napisał/a:

Goszta przekwateruj się do Floriny, więcej osób to większa szansa, że będzie sie z kim bawić;D

Oba budynki są bardzo podobnej wielkości smile

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321