1

Temat: Czarnogóra wrześniowa, 17-30.09, budynek Florina

Cześć wszystkim!

Kto jedzie do Czarnogóry w tym terminie?Ja jestem z siostrą w pokoju w apart. 2+2, ciekawa jestem kto będzie w drugim pokoju;)

Pozdrawiam,
Iza

2

Odp: Czarnogóra wrześniowa, 17-30.09, budynek Florina

Witam wszystkich ...Właśnie ja mam zamiar wybrać się do Czarnogóry we Wrześniu  big_smile
Nie mam już siły i nerwów żeby namawiać na wyjazd znajomych ,nie wspominając już o swoim przyszłym niedoszłym :>

Tak więc wyszło na to ,że jadę sama z dokwaterowania ... sad

Czy ktoś może również jedzie sam ? Nigdy nie wyjeżdżałam wcześniej w pojedynkę na takie wyjazdy ...i nie wiem czy będzie może wcześniej jakaś integracja ? Nie chce potem sama jak ten ciołek włóczyć się po plażach nocą  z browarami ....chociaż to również miłe smile

Jakby ktoś miał podobne problemy i dylematy niech pisze 9502843

Pozdrawiam

3

Hej,

Ja jadę z siostrą, więc możemy ewentualnie we trzy włóczyć się po plażach z browarami;)Ale liczę na to, że jednak znajdzie się szersze towarzystwo - może nawet jakiś przyszły niedoszły się napatoczy;)

Pozdrawiam,
Iza

4

Cześć smile
Ja również się wybieram we wrześniu z kolegą i mamy rezerwację w budynku Florina.
Pewnie będzie jakieś spotkanie przedwyjazdowe (tak przynajmniej było w ubiegłym roku) a i w samej Czarnogórze nie będziecie się włóczyć samotnie, bo te wyjazdy naprawdę integrują ludzi smile
Zatem do zobaczenia najpóźniej 17.09 smile
I takie pytanie do organizatorów: kto będzie opiekunem na tym wyjeździe?
Pozdr
Jola

Ostatnio edytowany przez agnesti (2010-07-12 20:44:38)

5

Ja również się wybieram smile jeszcze mnie tam nie było smile więc razem już możemy włóczyć się po plaży i popijać browarki smile

gg 3524994

6

No to zacnie ,że grupa się zbiera smile Już się nie mogę wprost doczekać 2 tygodnie byczenia się na plaży , zwiedzania ,.... oł jessss  wink

Ostatnio edytowany przez Natasza1987 (2010-07-14 11:28:27)

7

Ulcinj
Bardzo popularna miejscowość turystyczna położona na południu Czarnogóry, blisko granicy z Albanią. Charakteryzuje ją prześliczne położenie wśród gór oraz niska zabudowa. W mieście znajduje się kilka plaż (plaża centralna przy naszych ośrodkach, wielka plaża - 15 kilometrów szerokości, oraz wydzielona plaża dla nudystów i plaża żeńska)...kto chętny na plażę nudystów ?? smile

8

Ja się wybieram sama do Czarnogóry , tyle że w budynku Veselin. Mam nadzieję że nie będę jedyną osamotnioną;)

9

Myślę, że ostamotniona nie będziesz smile Integracja na pewno będzie big_smile

10

Mam jeszcze dwa pytania:
1) wymiana na forinty - bardziej opłaca się wymienić w Polsce czy wziąć ze sobą € i wymienić na Węgrzech?
2) pobyt na basenach termalnych na Węgrzech - opłata za wejście na baseny (bo podejrzewam, że takowa jest) jest wliczona w cenę wyjazdu czy każdy sam opłaca sobie wejście? (Jeżeli każdy sobie sam to jaki jest koszt tej przyjemności?)

11

agnesti napisał/a:

Mam jeszcze dwa pytania:
1) wymiana na forinty - bardziej opłaca się wymienić w Polsce czy wziąć ze sobą € i wymienić na Węgrzech?
2) pobyt na basenach termalnych na Węgrzech - opłata za wejście na baseny (bo podejrzewam, że takowa jest) jest wliczona w cenę wyjazdu czy każdy sam opłaca sobie wejście? (Jeżeli każdy sobie sam to jaki jest koszt tej przyjemności?)

Witam.

1) Można wymieć w Polsce, przy takich ilościach jakie są Wam potrzebne nie ma sensu kombinować z kursami, różnice będą minimalne.

2) Baseny trzeba opłacić we własnym zakresie. Wstęp kosztuje 1210 HUF + ew. 300 HUF za szafkę (+ 1000 HUF kaucja zwrotna za szafkę). U mnie na turnusie nikt nie brał szafek.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

12

Chodzi o te baseny w drodze powrotnej ? ;>

Jeśli tak to na końcu w budynku jest szatnia, można tam się przebrać i oddać pani rzeczy ona daje nam numerek- za darmo. 

A i taka rada lepiej umyjcie się  w basenie na koniec...
Woda w łazienkach strasznie śmierdzi ;/

13

janko, dzięki za radę smile
Ja mam tylko nadzieję, że na koniec września będzie jeszcze na tyle ciepło, że tam nie zmarźniemy wink
I z racji tego, że moje pytanie wcześniej nie doczekało się odpowiedzi to może je ponowię wink Kto będzie pilotował na tym wyjeździe?

14

agnesti napisał/a:

janko, dzięki za radę smile
I z racji tego, że moje pytanie wcześniej nie doczekało się odpowiedzi to może je ponowię wink Kto będzie pilotował na tym wyjeździe?

Prawdopodobnie Marta, ale do wyjazdu jeszcze zostało sporo czasu, więc nie mogę obiecać na 100% smile

Kuba Kwiatkowski

15

Witam. Wybiera sie ktos moze oprocz mnie sam:)?

16

Myślę, że kroś się na wyjeździe znajdzie, szczególnie, że jest praktycznie komplet :]

Kuba Kwiatkowski

17

Czy jest już wstępny termin spotkania przedwyjazdowego? (bo mam nadzieję, że takowe się odbędzie?) smile

18

agnesti napisał/a:

Czy jest już wstępny termin spotkania przedwyjazdowego? (bo mam nadzieję, że takowe się odbędzie?) smile

Na pewno będzie, termin spotkania podamy bliżej weekendu.

Kuba Kwiatkowski

19

Już jest bliżej weekendu:), wiadomo coś o spotkaniu organizacyjnym?

20

Iza napisał/a:

Już jest bliżej weekendu:), wiadomo coś o spotkaniu organizacyjnym?

Spotkanie będzie w środę 15.09. Dzisiaj wyślemy informacje emailem.

Kuba Kwiatkowski

21

... Czarnogóra - tuż - tuż  cool

22

Niby tuż tuż, a jednak jeszcze 5 baaardzo długich dni wink
Kto się wybiera na spotkanie w środę?

23

Brac pletwy? Czy niewarto? I czy potrzeba specjalne buty do wody:) Moze ktos pomorze i odpowie;)

24

antek.1 napisał/a:

Brac pletwy? Czy niewarto? I czy potrzeba specjalne buty do wody:) Moze ktos pomorze i odpowie;)

Płetwy - myślę, że jak kto lubi i jak kto dużo ma miejsca w bagażu wink
Co do butów do wody - w któryś opiniach powyjazdowych czytałam, że jedna plaża jest kamienista, niby nikt nie pisał o żadnych żyjątkach morskich (jak np. jeżowce), więc pewnie buty nie będą potrzebne. Ja osobiście zastanawiam się czy ich nie wziąc, na wszelki wypadek...

Pytanie do organizatorów i osób z poprzednich wyjazdów:
Ile HUFów powinno wystarczyć na jedną osobę na Węgry w obie strony (wejście na baseny termalne, obiady w obie strony, jakieś muzea + butelka tokaja aszu wink)?

Ostatnio edytowany przez agnesti (2010-09-13 08:31:58)

25

Płetwy myślę, że warto zabrać - woda w morzu jest bardzo czysta. Co do butów, to jak ktoś chce. Główna plaża jest piaszczysta bez jeżowców, natomiast obok jest kilka ciekawych plaż kamienistych, jednak jest dosyć głębokie zejście do morza, więc buty nie są konieczne. Ja byłem tam na dwóch turnusach i nie odczuwałem potrzeby aby je zakupić.

Co do iilości forintów, to bardzo zależy od tego ile kto wyda na jedzenie i picie. Ceny w Budapeszcie są wyższe niż w Polsce oraz w pozostałej części Węgier. Na dobry obiad w restauracji trzeba przeznaczyć ok. 60-80 PLN. Można oczywiście wyżywić się taniej w jakimś fast foodzie. Co do cen basenów termalnych podeślemy ceny meilem, gdyż będzie lekka zmiana miejsca basenowania, gdyż w Harkanach o tej porze roku może być zdecydowanie za zimno hmm

Kuba Kwiatkowski