26

Odp: Bułgaria 27.08. ;]

Ja również jadę na ostatni turnus:) towarzyszyć mi będą mój chłopak i siostra z drugą swą połówką, z zatem 4 osoby:)

Czy opłaca się w Polsce kupić Euro i tam wymienić na Lewy czy od razu w Polsce kupić Lewy? A i czy w Bułgarii można płacić inną walutą niż lewy. I czy opłaca się wymieniać na miejscu dolary? A może ktoś wie jaki jest aktualny kurs euro i dolara w Bułgarii?

27

Cześć Mondzia. Wymień w Polsce na ojro smile najbardziej tak się opłaca, w Błg zamienisz na Lewy. I do zoba smile

28

Netilde mi to się wydaje, że towarzystwo najbardziej rozkręci się w autokarze wink

29

Mam małe pytanie - czytałam trochę o Hajduszoboszlo w internecie i nie wiem, czy tam się osobno płaci za wejście do Aquaparku, kąpielisk plażowych, leczniczych??? Gdyby ktoś był tak miły i napisał  smile
I gdzie w drodze powrotnej wysadzą nas w Budapeszcie, w której części miasta?
Więcej pytań nie pamiętam  wink

30

Tak, osobno płaci się za wstępy do każdego sektora w Hajduszoboszlo. Moim zdaniem na 9 godzin pobytu śmiało wystarczy wejście na kąpieliska plażowe. Aquapark jest fajny, ale bez szału - w Bułgarii jest o niebo lepszy.

W Budapeszcie wysiadka będzie będzie albo w centrum miasta, albo przy ZOO i wspólne przejście do centrum.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

witam! wybieramy sie ze znajomymi do obzoru 18 sierpnia! mam pytanie! które wycieczki fakultatywne są warte uwagi, oraz co można zobaczyć w Istambule?? czy dowiemy się dokładnie o programie wycieczek w czasie podróży do Bułgarii??

32

Wycieczka na baseny. Wyjazd 8.45 rano. Przed 10 jest się na miejscu. Masa atrakcji. Drogie napoje. Ja wydałem 20BGN nawet nie wiem na co. Tak czy siak ta wycieczka warta jest 25EUR. Powrót ok 19.
Wycieczka do Warny. Wyjazd 8.00 rano. Po 9 dojazd do Kamiennego Lasu. Przewodnik po angielsku opowiada o tym miejscu a potem 30min żeby sobie pochodzić. Następnie Warna. Wysiedliśmy przed cerkwią. Dostaliśmy 15min żeby ją sobie obejrzeć. Potem poszliśmy nad plażę (ok 25 piechotą). Po drodze widzieliśmy termy rzymskie - zza ogrodzenia. Po dojściu do plaży mieliśmy 2,5godz czasu wolnego. Następnie pojechaliśmy do Skalnego Klasztoru. Pół godziny na to żeby pochodzić. Następnie udaliśmy się do Złotych Piasków. Autobus stanął 1,5km od plaży. I 2,5 godziny czasu wolnego. Potem powrót do Obzor ok 19. Wycieczka nie warta 20EUR, nudna. Przydał by się przewodnik.
Wycieczka do Burgas i Sozopolu nie odbyła się. Na pozostałych dwóch nie byłem.

33

Wycieczka do Neseberu oraz Wieczoró Bułgarski:
Wyjazd do Neseberu około 13 z Obzoru. Na miejscu kilka godzin czasu wolnego (miasto bardzo "widokowe", fajnie jest pochodzić i porobić zdjęcia, Neseber ma opinie najładniejszego miasta bułgarskiego). Wieczorem 2,5 godzinny wieczór bułgarski - w menu jest około 15 potraw serwowanych w formie bufetu - zimne, ciepłe, desery, ciasta, owoce, sałatki, napoje zimne, gorące, piwo, wino - w sumie wszystko w ilościach nie do przejedzenia. W międzyczasie 45 minutowy program rozrywkowy - pokaz tańca bułgarskiego z elementami "interakcji z publicznością". Polecam.

Co do wycieczki do Warny to zależy od osób, niektórym sie podobała innym nie. W programie jest dosyć dużo obiektów do zwiedzania, więc czasu jest faktycznie dosyć mało, ale można sporo zobaczyć. Z parkingiem w Złotych Piaskach nie za bardzo można zjechać na dół, dlatego autokar staje, ale do plaży idzie się ok. 15-20 minut. Myślę, że esencją Złotych Piasków jest właśnie obejrzenie tego kurortu samemu, bądź poleżenie w basenenie przy jakimś barze (polecam), nie ma tam zabytków a nie specjalnie chyba jest sens chodzić od hotelu do hotelu i opowiadać o jego historii tongue

Kuba Kwiatkowski

a Istambuł?

35

Istambuł jest organizowany przez lokalne biuro turystyczne, w zależności od turnusu może nieco różnić się program oraz cena. Generalnie wygląda to tak, że są nocne przejazdu do tego cały dzień zwiedzania. Przeważnie w ofercie był również zapewniony obiad.

Kuba Kwiatkowski

36

I My też jedziemy.. czyli ja i moje drugie ja  tongue

37

Witam...

Ja zastanawiam się nad tym wyjazdem....
Miałem jechać z kolegą ale on strasznie kręci nosem i nie wiem czy jak pojadę sam to da się z kimś "zintegrować" wink

Jak to było wcześniej?
Wyjazd podoba mi się baaardzo i z każdą chwilą coraz bardziej chce się tam wybrać big_smile

38

U mnie podobna sytuacja, miała ze mną jechać kumpela i coś jej wypadło i nie wiem, czy samej jechać warto... Jest ktoś może, kto jedzie sam i też się waha? Pozdrawiam wszystkich smile

39

ami napisał/a:

U mnie podobna sytuacja, miała ze mną jechać kumpela i coś jej wypadło i nie wiem, czy samej jechać warto... Jest ktoś może, kto jedzie sam i też się waha? Pozdrawiam wszystkich smile

ami, do odważnych świat należy. Ja właśnie się zarejestrowałem i dokonałem wpłaty. Zapraszam!!! Najwyżej będziemy nudzili się razem tongue Choć wydaję mi się, że będzie mega fajnie ;D Mój kuzyn był w tamtym roku i przywiózł same dobre wspomnienia więc chyba warto big_smile

Jeżeli ktoś był/będzie w Bułgarii lub po prostu chce razem po-ekscytować się tym wyjazdem razem ze "Świeżakiem" to moje GyGy jest w profilu wink

Ostatnio edytowany przez kyo (2010-08-17 13:04:13)

40

Ja miałam zaplanowany wyjazd en z dwiema koleżankami i właśnie wszystko wskazuje na to, że zostałam sama ;/ byłam w zeszłym roku i było super, ale samej jechać to co najmniej dziwnie

41

Czyli mówisz, że samej niefajnie jechać...?  roll

Ciekawa jestem jak wygląda dokwaterowanie? Czy to jest na zasadzie, np. jadą trzy dziewczyny, każda sama i razem umieszczają je w pokoju, czy np. jedzie grupa, która ma zarezerwowany pokój 3os. i do niej tą jedną dokwaterują?

Ostatnio edytowany przez ami (2010-08-17 16:11:57)

42

raczej łączą te pojedyncze dziewczyny, bo ci co jadą grupą to też pewnie nie bardzo chcą kogoś obcego. Nie wiem czy nie fajnie, mówię, że dziwnie tongue Fajnie jest zawsze jak się wie jak się bawić wink

43

No nie... dziewczyny.. nie rozmyślać się, bo z ciekawej imprezy zrobi się Gay-party i będzie tylko chlanie tongue

44

Ja się na pewno nie rozmyślę nawet jakbym miała jechać sama big_smile  Jeszcze 10 dni i odjazd  lol

45

Ja też już się nie rozmyślę...

Najlepsze jest to, że o tym wyjeździe (ogólnie o tej firmie) dowiedziałem się wczoraj ok 16 i gdyby nie to, że za długo czekałem na kolegę i się miejsca skończyły to bym pojechał w tym turnusie od jutra(18.08) big_smile Do fajnego mnie nie trzeba długo przekonywać... mój kuzyn który tam był zrobił to w 5 min. Był dokładnie w tym samym hotelu i powiedział, że impreza i wyjazd była rewelacyjna i mam jechać i się nie zastanawiać. Takie samo przesłanie pisze do osób wahających się "Jechać i się nie zastanawiać" Po to jest młodość, studia żeby się dobrze bawić. Jak już bedzimy starzy, brzydcy i z rodzinami to bedziemy szukać imprezek typu "Ekstra hotel, wszystko w cenie i żeby było spokojnie". To jest coś dla nas, wiec trzeba korzystać, puki nam Organizatorzy nie powiedzą, że "za stare dupy jesteśmy tonguebig_smile

46

Wiadomo już kto się bedzie opiekował tym turnusem?

47

Ja też nie zrezygnuję, mimo że coraz pewniejsze jest to, że sama jadę. Liczę na integrację już w autokarze wink

Co do łaczenia dokwaterowan to zazwyczaj do jednego pokoju wrzucamy osoby ktore same jada...
Aczkolwiek od pierwszego wieczoru sa propozycje wspolnego spedzania czasu smile

Co do pilota na tym turnusie to jeszcze jest to ustalane, ale napewno bedzie to facet (tyle moge wam poki co powiedziec hehe wink )

49

skąd odjeżdżamy z Wawy bo jakoś nie mogę tego nigdzie znaleźć a do tego słyszałam że jakieś zmiany mają być?

50

a znalazłam big_smile  Pl Bankowy (parking przy pomniku J. Słowackiego)- to jest aktualna informacja?