26

Odp: Bułgaria, Obzor 31.07.2010

Witam.

Aktualne ceny w Obzorze:

Generalnie nie zmieniło się dużo od zeszłego roku.

W barach:
- sałatki (duuuże): od 3-3,5 LEV
- drugie danie od 5 LEV
- piwo od 2 LEV
- drinki od 4-5 LEV

W sklepie:
- piwo pół litra ok 1-1,5 LEV, 1 litr jakieś 2-2,5 LEV
- soki ok. 2 LEV
- woda mineralna 1 litr ok. 1 LEV

Fast food:
- kawałek pizzy od 1,5 LEV
- naleśniki na ostro ok. 2,5 LEV

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

27

uff ale się zrobiło zamieszanie z tymi rezerwacjami, następnym razem zapisujemy się w styczniu ;p   czy ktoś tu ostatecznie jedzie nie znając nikogo? nie to bym się stresowała, ale ..... zawsze pod górke tongue

28

Spoko. Na pewno się zintegrujemy smile

29

przygoda, przygoda, kazdej chwili szkoda big_smile

30

A czy w tym miejscu co będzie postój w aquaparku w drodze do Bułgarii jest coś oprócz basenów? Żeby zjeść coś normalnego? Lub gdzieś pójść gdyby pogoda nie dopisała lub baseny się znudziły? tongue

31

witam wszystkich.
mam pewien problem, moi znajomi jadą do Obzoru w tym terminie i bardzo bym chciała jechać z nimi, jednakże zabrakło dla mnie miejsca..
czy jest tu może jakaś osoba której aż tak bardzo nie zależy na tym terminie i mogłaby zdecydować się na termin 22 lipca ?!?!?!
bardzo mi zależy..

32

pabloooo: Teren basenów to takie małe miasto w mieście, ja tam wyjeżdżałem kiedyś na 7 dni na miejscu i się nie nudziłem, więc przez 9 godzin raczej nie ma szans aby się znudzić. Poza basenami jest miasto, ale w sumie na mieście jest mniej atrakcji niż na terenie basenów. Zjeść coś normalnego można na basenach w jednej z kilkudziesięciu restauracji. Jest tam też taniej niż na mieście.

Kuba Kwiatkowski

33

a sa w tym obzorze jakies obiekty sportowe (np. baseny, boiska ) czy tylko same kluby, sklepy monopolowe i bary smile

34

generator fazy napisał/a:

a sa w tym obzorze jakies obiekty sportowe (np. baseny, boiska ) czy tylko same kluby, sklepy monopolowe i bary smile

Basen to jest taki jeden wielki - nazywa się Morze Czarne smile Natomiast na plaży jest boisko do siatki. Dodatkowo jak ktoś potrzebuje basenu słodkowodnego to jest w Hotelu RIU przy plaży - można wykupić pobyt 8 godzinny All Inclusive za 50 PLN.

Kuba Kwiatkowski

35

A o ktorej dojezdza sie zwykle do basenow termalnych na Wegrzech? I w Budapeszcie w drodze powrotnej? Tak plus minus wink

36

pabloooo napisał/a:

A o ktorej dojezdza sie zwykle do basenow termalnych na Wegrzech? I w Budapeszcie w drodze powrotnej? Tak plus minus wink

Grupy na baseny dojeżdżały między 10 a 11 rano. W Budapeszcie grupa jest w podobnych godzinach. Jest tak ułożona trasa aby te dwa postoje wypadały w ciągu dnia.

Kuba Kwiatkowski

37

który z organizatorów jedzie z nami do Bułgarii 31.07-13.08 - Kuba czy Arek??

38

A czy w Bulgarii gniazdka i napiecie w sieci sa takie same jak u nas? Beda dzialac nasze polskie ladowarki tam? smile

39

Co warto ze soba zabrac na wyjazd? Oprocz dmuchanej orki i slomianego kapelusza big_smile

ps. W Bułgarii sa normalne gniazdka!

Tak tam sa normalne gniazdka i takie same napiecie, wiec wszytsko bedzie dzialac jak w PL.

Co do terminu 31.07 to bedzie jechala Asia jako pilot.

41

Mam pytanie, czy ktoś ma pokój w budynku Velichka? Bo chyba nie zauważyłam, żeby na forum ktoś o tym wspominał. Czyżby było coś z nim nie tak? ;P

A tak poza tym to ktoś się wybiera do Remontu? ;D

42

witam wszystkich wybierających się na wyjazd w tym terminie, a w szczególności tych, którzy zakwaterowani będą w budynku Pavlova smile
Mam pytanie odnoście dostępu do internetu... Czy będzie tam możliwość połączenia się gdzieś z internetem czy nie ?? Bo nie wiem czy jest sens zabierania laptopa na ten wyjazd ...

43

Oooo  tongue  Bardzo dobre pytanie, bo miałam brać laptopa!?

44

Internet w Obzorze jest w kilku kafejkacj internetowych, w przynajmniej jednej knajpie oraz można dorwać czasami niezabezpieczone sieci na ulicy smile Także można zabrać laptopa i szukać połączenia, ale również można przejść się do kawiarenki i skorzystać z kompa. Większość kawiarenek nie zezwala na podłączanie własnego kompa.

Kuba Kwiatkowski

45

Hmmm... to chyba lepiej łapać wi-fi z komórki tongue

Ale tak w ogóle to w sumie powinniśmy od tego odpocząć, poznać ludzi i się zrrrrelaxować w jakiś miły i przyjemny sposób XD  tongue  tongue  tongue

46

Czy warto brac rumunskie pieniadze?:)

47

nightwish napisał/a:

Czy warto brac rumunskie pieniadze?:)

Moim zdaniem nie  bo  przez rumunie przejezdzalismy w nocy zarowno w jedna jak i w druga strone byly bodajrze dwa postoje jeden przy granicy drugi gdzies tam na stacji benzynowej  nie wiem czy wszystkie przejazdy maja taki sam schemat czasowy jezeli tak to juz lepiej na slowacji albo wegrzech zaopatrzyc sie w wiekszy prowiant niz dodatkowo wymieniac pieniadze ktorych mozna nie wykorzystac

Rumunskiej waluty nie zabierajcie, gdyz nie bedzie tam wiekszego postoju, tajze EUR oraz FORINTY na Wegry zabierajacie wink

49

mam jeszcze jedno pytanie natury technicznej dotyczące budynku Pavlova ... a mianowicie czy jest w nim kuchnia (albo coś w tym rodzaju) czy tylko wspomniane wcześniej czajniki na korytarzu ?? z góry dziękuje za odpowiedz smile !!

50

pieterwecl napisał/a:

mam jeszcze jedno pytanie natury technicznej dotyczące budynku Pavlova ... a mianowicie czy jest w nim kuchnia (albo coś w tym rodzaju) czy tylko wspomniane wcześniej czajniki na korytarzu ?? z góry dziękuje za odpowiedz smile !!

Nie ma kuchni w Pavlovej, jednak nie jest ona niezbędna w Bułgarii. Bardzo mało osób gotuje sobie samemu, bo ceny na mieście są na tyle niskie, że można śmiało żywić się w knajpach. Czajniki są wspólne na korytarzach.

Kuba Kwiatkowski