76

Odp: Bułgaria, Obzor - kilka pytań

a czy w Velichka też są czajniki na korytarzu?

77

a w Pavlova? Jest tam wspólna kuchnia?

78

Witam.
Chciałbym się dowiedzieć ile mniej wiecej jezdzi osob do Bługarii.40-50? mniej czy wiecej?
Ja chcialbym sie wybrac od 09-08 do 22-08...

79

Mam pytanie o pokoje w budynku Pavlova. Wiadomo, że nie ma tam klimatyzacji, więc jaka atmosfera panuje w środku? Duża "sauna"? Da się wytrzymać? big_smile

80

pansernik: W Velichce nie ma czajników na korytarzach.

Ludwika: w Pavlovej niestety nie ma kuchni, ale są czajniki na korytarzu smile Natomiast wyżywienie w Bułgarii jest tanie, od kilku lat wszystkie grupy żywią się na mieście i nie ma z tym problemu. Załatwiliśmy Wam zniżkę 10% w jednej z restauracji.

matt: Turnusy do Bułgarii planujemy od 40 do 90 osób.

hybearth: W ciągu dnia jest bardzo ciepło, natomiast noce są raczej chłodne więc wystarczy przewietrzyć pokój i da się normalnie spać. Generalnie większość budynków w Obzorze nie ma klimy, w pokojach jest również "normalna" grupa kołdra. W nocy często jest tak, że trzeba wychodzić w długich spodniach.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

81

Gdzieś już widziałem to pytanie, ale nie mogę znaleźć teraz ani pytania ani odpowiedzi wink  Mianowicie czy we wszystkich klubach w Obzorze nagniata techniawka?   Czy może znajdzie się jakiś klub "no techno"? big_smile

82

A czy istnieje jakis limit bagazu na uczestnika? W kwestii wagi czy ilości walizek? Wiem ze to nie samolot ale lepiej sie upewnic tongue

83

a co Ty tam chcesz ze soba zabrac oprocz krotkich spodenek i kapelusza ? big_smile

84

Mi to wiele więcej nie trzeba ale z moją drugą połówką to nigdy nic nie wiadomo big_smile

85

oprócz kostiumu i kapelusza ja polecam jeszcze krem z filtrem na początek dość wysokim bo w zeszłym roku jedna dziewczyna się trochę poparzyła na słońcu - zasnęło biedactwo
i lepiej mieć coś w stylu pantenolu też się przydaje ;-)

86

hubearth: W Space raczej leci techniawka, natomiast w July Morning leciały ostatnio przyjemne hity lata przeplatane z lekką dawką techno czy bułgarskich hitów, ale muzyka była przyjemna. Klub też smile

pabloooo: limitem jest zdrowy rozsądek smile Miejsca starczy aby każdy wziął ze sobą walizkę do luku bagażowego oraz mały bagaż podręczny do środka.

Kuba Kwiatkowski

87

a co z postojami na tzw."siku" w Słowacji czy Rumunii? Trzeba wziąć jakieś drobne w tamtejszych walutach?

88

Ludwika napisał/a:

a co z postojami na tzw."siku" w Słowacji czy Rumunii? Trzeba wziąć jakieś drobne w tamtejszych walutach?

Słowację przejeżdża się w 3-4 godziny, więc raczej będzie bez postoju. Na pewno warto mieć jakieś drobne EURO ewentualnie na Słowację czy na Rumunię, bo na Rumunii będzie kilka postojów. Z płatnością za toalety jest bardzo różnie, szczególnie w Rumunii, ale w większości są bezpłatne.

Kuba Kwiatkowski

89

a jakie to  są mniej więcej kwoty?;p

90

Ludwika: Drobne typu 0.50 EUR, 1 EUR, 2 EUR jeżeli coś chcecie kupić na stacji. Nie zdarzyło mi się płacić na WC, ale czasami trzeba coś kupić aby móc skorzystać z WC (bardzo rzadko).

Kuba Kwiatkowski

91

Dziś w Radiu Mówili że waluty leca w dół z dnia na dzien także lepiej poczekać az do ostatniej chwili i wymienić :-] Złotówka sie umacnia

92

Czy będziecie gotowi na wydawanie nam reszty z opłaty klimatycznej?

93

a właściwie to czy w ramach opłaty klimatycznej nie możecie zatrzymać tych 50zł a my dopłacimy te 10 czy 15 zł? (mówię o osobach, które musiały być przeniesione do Pavlova) wink

94

Opłata klimatyczna jest płatna wyłącznie w Euro. Nie rozbijamy tego na inne waluty oraz nie mieszamy tych opłat ze zwrotami bo to są zupełnie inne opłaty i wszystko by się pomieszało.

Co do wydawania reszty to oczywiście prosimy o posiadanie drobnych euro na te opłaty, ale zawsze jakoś się udaje powydawać resztę.

Kuba Kwiatkowski

95

Pytanie do tych co już byli (szczególnie facetów). Wystarczą jedne długie spodnie? tongue

96

Ja jestem aktualnie w Obzorze i spodnie dlugie leza w walizce. Zar jest taki ze wytrzymać sie nie da. Ostatnio o 22 bylo 32 stopnie tongue

97

Gdzież już chyba widziałem to pytanie, ale nie mogę znaleźć big_smile
Czy musimy brać ze sobą jakieś piłki do siatkówki etc. czy organizatorzy się tym zajmują?

98

Mariusz napisał/a:

Gdzież już chyba widziałem to pytanie, ale nie mogę znaleźć big_smile
Czy musimy brać ze sobą jakieś piłki do siatkówki etc. czy organizatorzy się tym zajmują?

W Bułgarii w kartonie biurowym leżą dwie piłki do siatkówki. Mam nadzieję, że jeszcze żyją smile

Kuba Kwiatkowski

99

Mam pytanie, gdzieś mi to tu mignęlo, czy mi ktoś opowiadał-nie pamiętam w każdym razie obiło mi się coś o jakimś wykupieniu wejścia na basen w jakimś hotelu w obzorze?ktoś wie coś wiecej na ten temat?? czy to faktycznie funkcjonuję, co jak i ile kosztuje?;p dzieki za odp;]

100

ooo dokładnie mi to pytanie też chodziło po głowie dołączam się. + jakieś drinki na basenie czy nie z bankrutujemy ???  big_smile  big_smile