51

Odp: Bułgaria, Obzor - kilka pytań

Ale mam nadzieję że jedzie dwóch kierowców autokaru? smile

A przyjazd do Obzoru zazwyczaj ok której jest? Rano? W południe? smile

I jak długi będzie okres pomiędzy wykwaterowaniem z hoteli a odjazdem? Cały dzień? Kilka godzin? smile

Ostatnio edytowany przez pabloooo (2010-06-24 00:06:11)

52

a jak wysyłam formularz na dwie osoby (ja i mąż-jeszcze nie dobiliśmy do 30:))to płacę jedna zaliczkę czy za każde z nas oddzielnie?

53

Witam.

Kierowców oczywiście, że jeździe dwóch. Jedzie tylu kierowców aby zdążyli dojechać na miejsce. Przyjazd do Obzoru jest popołudniu. Natomiast jeżeli chodzi o czas pomiędzy wykwaterowaniem a odjazdem, to będzie to maksymalnie kilka godzin (2-3).

martoszka:
Każda osoba musi zapłacić własną zaliczkę, tzn. każda osoba płaci oddzielnie.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

54

nie da się jakoś przyspieszyć czasu do ostatniego turnusu? big_smile nie chce już mi się w pracy siedzieć  tongue

55

ni napisał/a:

nie da się jakoś przyspieszyć czasu do ostatniego turnusu? big_smile nie chce już mi się w pracy siedzieć  tongue

Czekaj, zaraz pogadamy z człowiekiem, który odpowiada za bieg czasu, że trochę przyspieszył. Tylko mogą w tedy zacząć się burzyć osoby z pierwszych turnusów, że im wyjazd się skrócił tongue

Kuba Kwiatkowski

56

A w tym supermarkecie można płacić kartą visa? nie wiecie? jakietam są bankomaty?

57

niky napisał/a:

A w tym supermarkecie można płacić kartą visa? nie wiecie? jakietam są bankomaty?

Można płacić większością kart uznawanych w Polsce, tj. Maestro, Visa, itp. Bankomat jest lokalnego bułgarskiego banku. Również obsługuje większość popularnych systemów kart.

Kuba Kwiatkowski

58

No właśnie a co z podróżowaniem na własną rękę? Jak wygląda tam komunikacja miejska? wink

59

I mam takie praktyczne pytanie. W jakich walutach mamy zabrać pieniądze i mniej więcej ile w danej walucie?  i czy opłate klimatyczną jeszcze mamy zapłacić?  z góry dzięki:)

60

Ludwika: Niestety nie orientuje się jak jest z podróżami we własnym zakresie, ponieważ w programie proponujemy Wam wycieczki fakultatywne.

niky: Najlepiej zabrać Euro do Bułgarii i wymienić na miejscu na Levy, najbardziej się opłaca. Opłata klimatyczna oraz opłata za ewentualne wycieczki jest w Euro w autokarze. Natomiast na Węgry na baseny termalne oraz Budapeszt najlepiej zabrać z Polski Forinty. Wstęp na baseny kosztuje ok. 22 PLN.

Kuba Kwiatkowski

61

Wszyscy wiemy że proponujecie interesujące wycieczki fakultatywne ale niekoniecznie każdy chce z nich korzystać więc pytamy. Szkoda że nie udzielasz nam odpowiedzi sad

W przewodniku czytałem że można autobusami udać się do Warny (1,5h podróży, kilka autobusów w ciągu dnia), oraz po kilka autobusów do Burgas i Nesebaru (nie pamiętam szczegółowych danych). Nie wiem niestety jakie są ceny i standard tych autobusów. Na pewno wyjdzie taniej niż z całą wycieczką ale łatwe to nie będzie zwłaszcza jak ktoś nie zna cyrlicy tongue ale w sumie ciekawa przygoda big_smile

62

Nie udzielę odpowiedzi bo niestety nie orientuje się dokładnie w autobusach, więc niechciałbym czegoś przekręcić. Raczej mało osób korzystało z komunikacji lokalnej na wyjazdach, więc temat nie jest zagłębiany przez pilotów.

Kuba Kwiatkowski

63

czy wstęp do dyskotek jest platny? smile

64

OneWingedAngel napisał/a:

czy wstęp do dyskotek jest platny? smile

Do July Morning wstęp jest bezpłatny, do Space jest płatny od 3 LEV w górę w zależności od imprezy.

Kuba Kwiatkowski

65

Czy w budynku Pavlova w pokojach są czajniki elektryczne? smile

66

pabloooo napisał/a:

Czy w budynku Pavlova w pokojach są czajniki elektryczne? smile

Są dostępne "publiczne" czajniki na korytarzach.

Kuba Kwiatkowski

67

a czy mozna tam wypozyczyc auto?

68

Lub rower?:)

69

Zastanawiam się na wyjazdem tylko, że będę jechał sam w tym roku.
Czy ktoś  jeździ samotnie? Jak wygląda w takiej sytuacji wybór pokoju?

70

Nightwish:
Są wypożyczalnie samochodów na miejscu, ale generalnie odradzam. Bułgarzy nie jeżdżą zbyt bezpiecznie po drogach a i stan i ilość dróg również nie jest powalająca.

Pabloooo:
Tak - wodny smile

Wojtej:
Nie ma problemu, na każdym wyjeździe jeżdżą osoby same. Takie osoby kwaterujemy w pokojach z osobami tej samej płci. Zapraszamy smile

Kuba Kwiatkowski

71

Hej, chcemy ze znajomymi jechac do Bułgarii, jakie dokumenty sa potrzebne do przekroczenia granic? wystarczy dowód czy potrzebny jest paszport? Kumplowi miesiąc temu skończył sie termin ważności dowodu a paszportu brak (na wyrobienie trzeba miesiąc czekać), więc jeżeli chodzi o niego wyjazd odpada hm jak myślicie?

72

Do Bułgarii wystarczy Dowód Osobisty. Jedynie na wycieczkę do Istambułu niezbędny jest paszport.

Kuba Kwiatkowski

73

Rower wodny - spoko. Ale ja mialem na mysli taki normalny. Mozna wypozyczyc tam gdzies?

A jak tam z insektami. Sa komary? Albo kleszcze?

74

Czesc mam pytanie      otoz czy na basenach w Hajduszoboszlo jest kantor ?

75

Pabloooo: Normalnych rowerów nigdzie nie widziałem. Insektów praktycznie nie ma. Oczywiście zdarzają się pojedyncze sztuki, ale jest ich mniej niż w Polsce.

besibo: Przed wejściem do basenów jest kantor.

Kuba Kwiatkowski