Odp: Bułgaria, Obzor - kilka pytań
A co jeśli 4 lipca będzie druga tura wyborów prezydenckich, czy bedzie jakas możliwość zagłosowania jak będziemy w Obzorze? ![]()
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Wyjazdy archiwalne » Bułgaria, Obzor - kilka pytań
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A co jeśli 4 lipca będzie druga tura wyborów prezydenckich, czy bedzie jakas możliwość zagłosowania jak będziemy w Obzorze? ![]()
Witam wybiera się ktoś do Obzoru 09.08.2010 ?? i wsiada do autokaru w Warszawie (nieważne czy jest z drugą połówką czy sam) jeśli tak to proszę o kontakt na gg 6600744 pozdro
A co jeśli 4 lipca będzie druga tura wyborów prezydenckich, czy bedzie jakas możliwość zagłosowania jak będziemy w Obzorze?
Można głosować w Ambasadzie RP w Sofii.
Hej,
ja też zastanawiam się nad wyjazdem, ale że miałabym jechać sama nie jestem jeszcze do końca przekonana...
Hej,
ja też zastanawiam się nad wyjazdem, ale że miałabym jechać sama nie jestem jeszcze do końca przekonana...
Nie ma problemu, że miałabyś jechać sama. Na każdym wyjeździe kwitnie integracja ![]()
Witam. jaka granice polso-slowacka przekracza sie w drodze do obzoru i czy byla by mozliwosc zabrania sie z innego miasta po drodze? ![]()
Witam. jaka granice polso-slowacka przekracza sie w drodze do obzoru i czy byla by mozliwosc zabrania sie z innego miasta po drodze?
W drodze do Obzoru granice przekraczamy w Barwinku, w drodze powrotnej w Chyżne. Można zabrać się z miasta po trasie przejazdu autokaru. Tylko należy zwrócić uwagę, że trasa autokaru w jedną i drugą stronę nieco się różni. Dopiero wspólna jest od Krakowa do Warszawy.
Witam,
czy może ktoś ocenić i porównać kwatery? Czy warto dopłacać do droższych? Jakie są wielkości pokoi 2-osobowych? Jak ze standardem łazienki? jaka odległość do morza? Proszę ogólnie o odpowiedź jakie są różnice między nimi.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Witam.
Postaram się opisać nieco dokładniej miejsce zakwaterowania.
Velichka
Budynek położony około 5 minut piechotą od morza, blisko centrum przy głównej ulicy w Obzorze. Niedaleko supermarketu Sparm. Pokoje są w takim samym standardzie jak w budynku Pavlova, czyli: w każdym pokoju jest lodówka, TV, łazienka, balkon. W niektórych pokojach jest klimatyzacja. Wszystkie pokoje są świeżo wyremontowane, czyste i zadbane. Nie ma żadnego syfu. Na dole przed budynkiem znajduje się ogólnodostępna kuchnia z kuchenka oraz grillem.
Pavlova
Budynek do którego jeździmy już od 5 lat. Znajduje się bardzo blisko morza (druga alejka od plaży), piechotą mniej niż minutka. Położony tuż przy parku niedaleko centrum. Do sklepu Sparm ok. 3 minuty piechotą. Pokoje są takie same jak w Velichce - wszystkie maja lodówkę, łazienkę, TV. Wszystko jest nowe i czyste (łazienki też). Co kilka dni sprzątaczki sprzątają pokoje, więc o porządek jest naprawdę zadbane. Każdy pokój ma również balkonik razem ze stolikiem i krzesełkami, część balkonów ma widok na morze.
Tojarova
Znajduje się tuz przy hotelu Riu, w drugiej alejce od plaży. Do morza piechotką jest jakaś minutka. Do budynku Pavlova jakieś 2-3 minuty piechotą. Jest najdroższy ponieważ standard tego budynku jest naprawdę wysoki - każdy pokój oczywiście posiada TV, lodówkę oraz łazienkę i balkon. Do tego w każdym pokoju jest klimatyzacja. Cały budynek został oddany dopiero kilka sezonów temu także jest nowy. W altance obok budynku znajduje się ogólnodostępna kuchnia z lodówką, kuchenką i mikrofalówką oraz stolikami.
Mam nadzieję, że teraz w miarę przybliżyłem jak wygląda zakwaterowanie w Bułgarii ![]()
Hej mam 2 pytania odnośnie wyjazdu do Bułgarii:
1) czy zaliczka przepada jeśli ją wpłacę, a potem nie pojadę
2) w wyjazd i pobyt nie ma wliczonego wyżywienia, prawda?
Będę wdzięczna za odpowiedź, z góry dzięki:)
pzdr
Witam.
1) Niestety tak, zaliczka nie jest zwrotna. Ma to związek oczywiście z koniecznością płacenia przez nas zaliczek dla miejsc noclegowych. Natomiast można odzyskać całą wpłatę jeżeli znajdziesz zastępstwo na swoje miejsce.
2) Na wyjazdach wakacyjnych nie ma wliczonego w cenę wyżywienia. W Bułgarii śmiało można stołować się na miejscu w knajpach bez obawy o swój portfel (obiad 15-20 PLN), natomiast śniadanie można robić sobie w pokoju - są lodówki.
Hej!
Czy na ten wyjazd potrzeby jest paszport?:)
Hej!
Czy na ten wyjazd potrzeby jest paszport?:)
Nie. Bułgaria jak i wszystkie kraje przez które przejeżdżamy należą do Unii Europejskiej.
Dzięki. Chciałam jeszcze zapytać o to ile pieniędzy ze sobą zabrać? Czy łącznie z 2 wycieczkami fakultatywnymi (ok 50 euro) 200 euro wystarczy? Na jedzenie obiadów na mieście+imprezy bez mocnych szaleństw? i z opłatą klimatyczną?
Dzięki. Chciałam jeszcze zapytać o to ile pieniędzy ze sobą zabrać? Czy łącznie z 2 wycieczkami fakultatywnymi (ok 50 euro) 200 euro wystarczy? Na jedzenie obiadów na mieście+imprezy bez mocnych szaleństw? i z opłatą klimatyczną?
No to liczymy:
Wycieczki - 50 EUR
Opłata klimatyczna - 15 EUR
Wejście na baseny - 5 EUR
Obiad na basenie + jakieś piwo - max 10 EUR
Obiad w Budapeszcie + jakieś piwo, itp - jakieś 12 EUR
Łącznie: 92 EUR, zostaje ok. 110 EUR na wydatki na miejscu. Spokojnie starczy moim zdaniem na normalne życie na miejscu i imprezowanie. Wydatki na basenach policzyłem z lekką górką, gdyż obiad kosztuje około 15 PLN, a piwo jakieś 5 PLN.
Ostrą górką przy obecnym kursie euro. Na Węgrzech są forinty więc wyniesie trochę mniej. Chyba, że na tych basenach przyjmują tylko euro;
Ostrą górką przy obecnym kursie euro. Na Węgrzech są forinty więc wyniesie trochę mniej. Chyba, że na tych basenach przyjmują tylko euro;
Na basenie przyjmują tylko Forinty. Podałem wszystkie ceny w Euro, żeby łatwiej było przeliczać ![]()
A jakis limit wiekowy dla uczestnikow istnieje??
A jakis limit wiekowy dla uczestnikow istnieje??
Na nasze wyjazdy zapraszamy wszystkie osoby w wieku około-studenckim, czyli 18-30 lat.
witam, ja z koleżanką zastanawiamy się czy wybrać Obzor, czy wyjazd z innym biurem studenckim do Złotych Piasków (Hotel Zora)?? czy ktos z Was był wcześniej w tych miejscowościach i moze Nam doradzić co wybrać?? bądź przybliżyć bardziej Obzor?
witam, ja z koleżanką zastanawiamy się czy wybrać Obzor, czy wyjazd z innym biurem studenckim do Złotych Piasków (Hotel Zora)?? czy ktos z Was był wcześniej w tych miejscowościach i moze Nam doradzić co wybrać?? bądź przybliżyć bardziej Obzor?
Byłem rok temu w Obzorze i było super. W tym roku wybieramy sie do Czarnogory z tym biurem, zeby zwiedzac nowe kierunki
Co do samej miejscowosci, moim zdaniem jest w sam raz. Nie jest duza, nie ma dzikich tlumow, ale jest gdzie polazic i gdzie dobrze przyimprezowac. No i ceny niskie, jak bylismy na wycieczce Warna+Zlote Piaski to w Zlotych wszystko sporo drozej.
1. A w tych tv które są w pokojach to są jakieś stacje nie po bułgarsku? ![]()
2. Czy w Obzor są jakieś sklepy w których można płacić kartą? (na wypadek gdyby gotówki brakło
)
3. Czy warto wybrać się na zwiedzanie na własną rękę? Wiem że z Obzor jeżdżą autobusy do Burgas, Warny itp. Ile kosztują bilety na takie autobusy? Korzystał ktoś? ![]()
Ostatnio edytowany przez pabloooo (2010-06-23 10:57:20)
1. A w tych tv które są w pokojach to są jakieś stacje nie po bułgarsku?
2. Czy w Obzor są jakieś sklepy w których można płacić kartą? (na wypadek gdyby gotówki brakło
)
1. W Pavlovej jest... Viva polska. Dwa lata temu codziennie rano leciało "W aucie" :]
2. W supermarkecie można płacić kartą. Dodatkową są również bankomaty, gdzie można wypłacić gotówkę.
Siemano
zbieram się na wyjazd z wami i takie pytanka mi się nasunęły: po pierwsze to jak wygląda wjazd na Węgry w tą i z powrotem tzn o której godzinie mniej więcej zaczynamy 9 godzinny pobyt w Hajdusoboszlo, a potem w Budapeszcie? po drugie co do wycieczek fakultatywnych np.Nesebar + wieczór Bułgarski Warna, Złote Piaski, Kamienny Las, Skalny Klasztor- czy zazwyczaj zbiera się te 25 osób czy wycieczki nie dochodzą do skutku? i jeszcze jedno czy wybierając wycieczkę do Istambułu muszę mieć paszport?
Siemano
![]()
zbieram się na wyjazd z wami i takie pytanka mi się nasunęły: po pierwsze to jak wygląda wjazd na Węgry w tą i z powrotem tzn o której godzinie mniej więcej zaczynamy 9 godzinny pobyt w Hajdusoboszlo, a potem w Budapeszcie? po drugie co do wycieczek fakultatywnych np.Nesebar + wieczór Bułgarski Warna, Złote Piaski, Kamienny Las, Skalny Klasztor- czy zazwyczaj zbiera się te 25 osób czy wycieczki nie dochodzą do skutku? i jeszcze jedno czy wybierając wycieczkę do Istambułu muszę mieć paszport?
Witam.
W Hajdusoboszlo i w Budapeszcie planujemy przyjechać w godzinach porannych, tak aby pobyt w tych miejscach był w ciągu dnia. Tak dobraliśmy godziny odjazdu.
Większość wycieczek przeważnie wypala. W tym roku wyjazdy do Bułgarii planujemy nieco większe niż rok temu, więc jest o wiele mniejsza szansa, że któraś wycieczka nie dojdzie do skutku. Wieczór Bułgarski i Warna + Kamienny las są praktycznie pewnymi wycieczkami, na moich turnusach zawsze zbierała się grupa chętnych na nie.
Na wyjazd do Istambułu paszport jest niezbędny. Turcja nie należy do Unii Europejskiej.
Zapraszamy ![]()
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź