1

Temat: Bułgaria, Obzor - kilka pytań

Witam wyjazdowiczów.

Razem z dziewczyną zastanawiamy się nad wyjazdem do Bułgarii a konkretnie nad ofertą:
http://turystykastudencka.pl/wyjazdy/po … k-tojarova

Czy mógłby ktoś napisać jak jest w Obzorze, czy warto jechać no i jak wyjeżdża się z Turystyką Studencką? smile

2

Odp: Bułgaria, Obzor - kilka pytań

Byliśmy rok temu w Obzorze z Turystyką Studencką.

Wyjazd ogólnie ja i moja dziewczyna zaliczami na 6+ - wszystko było OK, do niczego nie mogę się przyczepić. Zresztą ta sama opinia panowała wśród reszty uczestników.

Ale konkrety o wyjeździe:
- sama miejscowość jest akuratna, tzn. nie jest za duża, nie ma tam wielkich hoteli, ale nie jest mała. Jest multum knajpek, restauracji, itp, kilka dyskotek gdzie można było się pobawić (niestety w Space leciała głównie techniawka, chodziliśmy raczej do July Morning)
- plaża duża, szeroka i czysta. "Grupowo" rozkładaliśmy się obok hotelu Riu, jest tam nieco luźniej niż na wysokości parku.
- ceny na miejscu - BAJKA. Piwo w knajpie 2-3 zł, drinki jakieś 5 zł jak udało upolować się promocję smile Nic tylko balować.
- pogoda - ciepło cały czas. jeden dzień był gorszy, ale tak to słońce od rana do wieczora.

Co do organizacji wyjazdu to nie mam zastrzeżeń, przejazd odbył się sprawnie, w autokarze działała dobrze klima, w miarę często były postoje na wc. Na miejscu ośrodek był spoko, czysty, ładne i faktycznie położony blisko plaży. Czasami właścicielka nieco się stresowała, że było za głośno, ale i tak raczej wychodziło się do knajp bo bez sensu siedzieć w pokojach.

W tym roku wybiorę się pewnie na tą objazdówkę Czarnogóra + Albania.

3

Wlasnie mysle czy do Bulgarii czy do Czarnogory?

I pytanie do organizatorow: czy to jakis problem, ze bede jechac sama? I jak mam sie zarejestrowac bo formularz odrzuca mi wybor pokoju 2 osobowego, gdyz trzba podac kolejna osobe?

4

Witam.

Nie ma problemu abyś jechała sama na wyjazd. Na każdym naszym wyjeździe są zarówno osoby jeżdżące razem z paczkami znajomych jak i same. Na miejscu kwitnie integracja, więc  jest multum okazji aby poznać ludzi z wyjazdu.

W takim przypadku prosimy wypełnić formularz zgłoszeniowy z opcją Dokwaterowanie. Dokwaterowanie jest to normalne łóżko w pokoju (nie żadna dostawka), tylko bez gwarancji jaki to pokój będzie. Zakwaterujemy Cię z osobami tej samej płci.

Zapraszamy smile

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

5

hej ania87,ja tez sie prawdopodobnie wybieram sama..więc możemy razem mieszkać
ja raczej Bułgaria,jak chcesz skontaktuj sie ze mna 3643019 moje gg

6

hey, też zastanawiam się nad wyjazdem i też mam wątpliwości bo chcę jechać sama. I teraz mnie głęgoko zastanawia co oznacza: "tylko bez gwarancji jaki to pokój będzie"????

7

Hej razem z chłopakiem i przyjaciółką planujemy wybrać się do Bułgarii (konkretnie to Obzor, budynek Pavlova w pierwszym terminie) ale mamy kilka pytań...
Ile kosztuje wejscie na baseny termalne w Hajdusoboszlo na Węgrzech?
Ile i jakiej waluty zabrać ze sobą radzicie?

8

Eurosy, ewentualnie jak masz bank który nie pobiera dużej kasy za przelewy to warto na miejscu z bankomatu wypłacać, bo kurs międzybankowy jest zawsze najsensowniejszy.

9

Witam.

Wstęp na cały dzień na baseny na Węgrzech kosztuje 1 400 HUF (ok. 20 PLN). Obiad na basenach kosztuje od 1 000 HUF, duże piwo z nalewaka 300 HUF, szklanka wina ok. 300-500 HUF. Polecam Tokaja Furmint - pycha smile

Co do walut to najlepiej jest zabrać Euro i wymienić w Bułgarii na Lewy (wychodzi najtaniej). Można też wypłacić na miejscu z bankomatu. Natomiast dobrze jest zabrać ze sobą drobne Forinty na baseny termalne i na wydatki w Budapeszcie. Ceny na Węgrzech są podobne jak w Polsce.

Kuba Kwiatkowski

10

magdalenam napisał/a:

hey, też zastanawiam się nad wyjazdem i też mam wątpliwości bo chcę jechać sama. I teraz mnie głęgoko zastanawia co oznacza: "tylko bez gwarancji jaki to pokój będzie"????

Witam. Zasady kwaterowania są takie:
1) jeżeli zapisujecie się na cały pokój (np. dwie osoby na pokój 2 osobowy, trzy osoby na 3-osobowy, itp), czyli bierzecie w pokój w całości - macie gwarancję pokoju. Jest on wpisany na umowie i taki pokój dostaniecie na miejscu.

2) Jeżeli jedziecie w mniejszą liczbę osób, np. jedna, bądź macie ekipę dwie osoby a nie chcecie mieć pokoju 2 osobowego to wybieracie opcje dokwaterowanie. Zakwaterujemy Was wtedy zgodnie z uwagami w formularzu, ew. jak jedziesz samemu to dokwaterujemy do osób tej samej płci na wyjeździe. W takim przypadku nie dajemy gwarancji jaki dokładnie to będzie pokój - na pewno jakiś z naszej oferty. Gwarantowany jest w tedy tylko budynek na jaki się zapisujecie.

Kuba Kwiatkowski

11

a ile tak mniej wiecej euro radzicie zabrać ze soba na wyjazd? nie chodzi tu o jakis bardzo rozrzutny tryb zycia i nie jakie tam ciecie kosztów smile tak optymalnie wink

12

marcia napisał/a:

a ile tak mniej wiecej euro radzicie zabrać ze soba na wyjazd? nie chodzi tu o jakis bardzo rozrzutny tryb zycia i nie jakie tam ciecie kosztów smile tak optymalnie wink

Aby spokojnie się wyżywić (śniadanie w pokoju, obiad na mieście + jakaś przekąska przy plaży), poimprezować i kupić jakieś pamiątki wystarczy jakieś 100-120 EUR. Oczywiście można wydać i dużo więcej smile

Kuba Kwiatkowski

13

dzięki za odpowiedz;]

14

Obzor w tamtym roku i Obzor w tym roku  big_smile

15

Nie mogę się zdecydować czy jechać do Bułgarii czy Czarnogóry? Będę chyba rzucał monetą hmm

16

Jacus85 napisał/a:

Nie mogę się zdecydować czy jechać do Bułgarii czy Czarnogóry? Będę chyba rzucał monetą hmm

Jedź do Bułgarii w Lipcu a do Czarnogóry w sierpniu big_smile

Kuba Kwiatkowski

17

Kwiatek napisał/a:
Jacus85 napisał/a:

Jedź do Bułgarii w Lipcu a do Czarnogóry w sierpniu big_smile

Pomysł genialny, tylko ciekawe kto da urlop i zapłaci sad

18

Przylaczam sie do osob jadacych smile Juz nie moge sie doczekac wyjazdu. Musi byc cieplo, zamierzam sie wygrzewac 9 dni na sloncu big_smile

Mam pytanie: czy na miejscu jest dostep do internetu? Musze ze soba zabrac laptopa i prace ;( Inaczej moj szef mnie nie pusci hmm

19

Hej..no to kto jedzie sam do obzoru?

20

Hej,ja sie zastanawiam nad wyjazdem i jestem bardziej za jak przeciw ale jade sam i wlasnie do tego nie jestem przekonany na 100%...a tak wogle to sporo osub juz sie zapisalo albo ma zamiar?? dajcie znac na gg 22084319. Dzieki bardzo

21

witam! smile ja również mam pytanie do organizatorów: zdecydowałam się jechać do Bułgarii w lipcu, problem w tym że za późno zdecydowałam się na ten wyjazd i moje koleżanki w zeszłym tygodniu zarezerwowały pokój 3 osobowy w budynku Pavlova (niedobre!  nie poczekały na mnie tongue  ). Pytanie brzmi : czy jest możliwość "dokwaterowania mnie" u nich w pokoju lub zamiany już zarezerwowanego pokoju na pokój 4 osobowy?
Z góry dzięki za odpowiedź smile

22

Ile kosztuje lot na spadochronie za motorówką, przejażdżki na bananie oraz wypożyczenie skuterów wodnych ?( orientacyjnie oczywiście smile )

23

Witam.

Olcik: odpisałem Ci na meila.

anita: z tego co pamiętam rok temu lot na spadochronie kosztował jakieś 35 LEV (70 PLN). Wyżyczenie skutera wodnego coś kolo tego, natomiast przejażdżka na bananie, bądź materacu za motorówką była tańsza - niestety w tej chwili nie pamiętam dokładnych cen, ale poszukam w papierach z zeszłego roku i zamieszczę info na forum.

Ola_Z: na miejscu nie ma problemu z dostępem do internetu. Na mieście są kafejki internetowe, w kilku knajpach jest bezpłatna sieć wifi. dodatkowo sieć wifi można też złapać w parku przy budynkach smile

Kuba Kwiatkowski

24

Kwiatek napisał/a:

anita: z tego co pamiętam rok temu lot na spadochronie kosztował jakieś 35 LEV (70 PLN).

Mi się coś tak kojarzy, że 35 lew to wychodziło jak się leciało w 2 osoby (czyli w sumie 70 za przelot), natomiast jak się leciało w pojedynkę to cena wynosiła 50 lew.

25

mk napisał/a:
Kwiatek napisał/a:

anita: z tego co pamiętam rok temu lot na spadochronie kosztował jakieś 35 LEV (70 PLN).

Mi się coś tak kojarzy, że 35 lew to wychodziło jak się leciało w 2 osoby (czyli w sumie 70 za przelot), natomiast jak się leciało w pojedynkę to cena wynosiła 50 lew.

Racja. Przepraszam za błąd, faktycznie tam było 35 LEV/osoba przy 2 osobach, zapomniałem że leciałem w dwie osoby smile

Kuba Kwiatkowski