Byliśmy rok temu w Obzorze z Turystyką Studencką.
Wyjazd ogólnie ja i moja dziewczyna zaliczami na 6+ - wszystko było OK, do niczego nie mogę się przyczepić. Zresztą ta sama opinia panowała wśród reszty uczestników.
Ale konkrety o wyjeździe:
- sama miejscowość jest akuratna, tzn. nie jest za duża, nie ma tam wielkich hoteli, ale nie jest mała. Jest multum knajpek, restauracji, itp, kilka dyskotek gdzie można było się pobawić (niestety w Space leciała głównie techniawka, chodziliśmy raczej do July Morning)
- plaża duża, szeroka i czysta. "Grupowo" rozkładaliśmy się obok hotelu Riu, jest tam nieco luźniej niż na wysokości parku.
- ceny na miejscu - BAJKA. Piwo w knajpie 2-3 zł, drinki jakieś 5 zł jak udało upolować się promocję
Nic tylko balować.
- pogoda - ciepło cały czas. jeden dzień był gorszy, ale tak to słońce od rana do wieczora.
Co do organizacji wyjazdu to nie mam zastrzeżeń, przejazd odbył się sprawnie, w autokarze działała dobrze klima, w miarę często były postoje na wc. Na miejscu ośrodek był spoko, czysty, ładne i faktycznie położony blisko plaży. Czasami właścicielka nieco się stresowała, że było za głośno, ale i tak raczej wychodziło się do knajp bo bez sensu siedzieć w pokojach.
W tym roku wybiorę się pewnie na tą objazdówkę Czarnogóra + Albania.