Temat: Bułgaria I turnus - opinie
Witam.
Zapraszam do wpisywania swoich opinii powyjazdowych ![]()
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Wyjazdy archiwalne » Bułgaria I turnus - opinie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Zapraszam do wpisywania swoich opinii powyjazdowych ![]()
To może ja pozwolę sobie zacząć:] Dzięki wszystkim za udany wyjazd bo naprawdę świetnie się bawiłem co byłoby niemożliwe bez takiego składu (i nie chodzi mi jedynie o moich wcześniejszych znajomych ale również o osoby nowopoznane:D). Podczas podróży do Bułgarii trochę obawiałem się nowych uczestników (nikt nie chciał przynieść mi popitki, niektórzy mieli \"swoją\";)) ale ludzie, w większości, rozkręcili się co było widać na całonocnych imprezach!
Do organizacji nie mam żadnej pretensji...dodatkowy plus za to,że Kwiatek poratował mnie kilka razy piwkiem w \"krytycznych\" momentach
Myślę,że do pogody też nie można się przyczepić...miało być gorąco i prognozy się sprawdziły!
Czekam na wszystkich na powyjazdowych imprezkach!I jak ktoś ma niech zabierze cytrynowe Tuborki na bifora;)
Nie lubię się rozpisywać
będzie więc krótko:
Bardzo mi się podobało i dziękować za \"schron\" ![]()
a wymienialiście euro w kantorze? rzeczywiście jest kurs taki że idzie po 1,95?
tak, kurs 1,90
wyjazd super ![]()
i najwazniejsze pytanie...
jak podróż? często postoje? na która godzine dojechaliście do obzoru?
Do podróży należy zaopatrzyć się w kilka litrów napojów
...my tak zrobiliśmy i jechało się całkiem nieźle (w tamtą stronę). Jechaliśmy jakieś 33 h, postoje co 3 h...będzie dobrze!
Postoje planujemy co jakieś 3 godzinki, są to krótkie postoje na toaletę. Dodatkowo rano na węgrzech jest około 30-45 minut na śniadanie na stacji benzynowej, następnie w Rumunii około 19-20 półtorej godziny czasu na obiad w restauracji. Do Obzoru II grupa dojechała na 8 rano (czasu polskiego).
Kurs w kantorach w Obzorze wacha się od 1,90 - 1,93 LEV za 1 EUR.
dobrą wiadomością jest obecność żelazka i deski do prasowania na każdym piętrze
jeden problem z głowy ![]()
Wyjazd bardzo pozytywny
ludzie bardzo w porządku, a pogoda marzenie...zwłaszcza po powrocie do Polski gdzie deszcz i chłodno...ceny niskie no i wałki w hotelu z all inclusive ![]()
selinka napisał(a):
dobrą wiadomością jest obecność żelazka i deski do prasowania na każdym piętrze
jeden problem z głowy
Gdyby nie żelazko Bejbe nie pojechałby na wyjazd
A tak naprawdę też korzystałem z niego parę razy.
hehe
ale szkoda, że Kwiatek nie napisał wcześniej o tym, parę dziewczyn miało by lżejszy bagaż ![]()
Część wszystkim:)
Po pierwsze wielkie dzięki za super udany wyjazd było śmiechowo i de lux, mimo tego, że niektórzy czasem \"suszyli\" głowę:) mam nadzieję, że jeszcze żyjecie po tych 35 godzinach extremu y tygodniu dopieszczania wątróbki i widzimy się wkrótce na jakimś afterze:) buziaki:)
PS. Taaa Lukas&Babe bez żelazka by nie przeżyli, tak więc BIG dzięki dla dobroczyńców jeje;p
3x SUPER!!
Kwiatek, dla Ciebie podziękowania za super organizację i opiekę nad Haremem
Narzekac można było tylko na zbyt gorący piasek, zepsutą suszarkę, \\\"miejscowego\\\" nudziarza i deficyt misek w pokojach (jedna na pokój okazała za mało) hehe..
W ofercie powinno byc jeszcze, że pokój 303 świadczy usługi medyczne (w razie udaru słonecznego) i kosmetyczne (depilacja zbyt długich brwi, ciągnięcie i dmuchanie) oraz jest ogólnodostępnym (czasem niestety) miejscem spotkań i trunkowań.
UWAGA! Ważna informacja dla tych co dopiero będą jechac do Obzoru. Weźcie ze sobą krem z filtrem min. 20 i Pantenol!! Słońce jest tam niesamowite. Ja mając ciemną karnację używałam 20 a potem 30, a i tak skóra mi schodziła. Jedna osoba nabawiła sie udaru słonecznego i miała zmarnowany wyjazd
Na podróż autokarem warto zaopatrzec sie w podusię, kocyk - czasek klima mocno daje, szczoteczkę i pastę oraz skarpetki
Tyle moich rad narazie. A podziękowań nie ma końca. BYŁO EXTRA!!
Szczególne podziękowania dla najlepszej ekipy na świecie: Ani, Kasi, Reni, Wiki, Lukasa, Macko, Libatora, Kwiatka i Bejbego, a także dla nowo poznanych cudownych ludziów :*
No proszę...znalazłem się w podziękowaniach...Aniś, zawsze do usług (kolejne rozwodówki do kolekcji
).
Ja dodam,że warto smarować somie kremem/olejkiem twarz żeby nie skończyć jak ja (wyglądałem jak jeden z reniferów - Rudolf
).
A na podróż warto wziąć coś mocniejszego % (podróż szybciej mija).
Witam:)
Zacznę od oklasków dla Maćka za idealne ujęcie Magdy i indiańskiej wersji porucznika na jednym ze zdjęć ... mistrzostwo:P
A propos rad dla przyszłych turnusów - w niektórych pokojach jest też czajnik ... kolejna rzecz, której nie trzeba zabierac ze sobą.
Polecam za to wziąć koło bądź materac do pływania.
Oczywiście przyłączam się do powyższych pochwał ... było idealnie chillout\'owo:)
Pozdrawiam wszystkich:*
A dziękuje
Cieszę się że się zdjęcia podobały.
Co do samego wyjazdu to radze nie kupować kąpielówek i kremów do opalania na miejscu... Poza tym bez żadnych zarzutów.
Pozdrawiam wszystkich i całą ekipę z którą co noc imprezowałem.
P.S.
Do dziewczyn jadących na wyjazd - może i żelazka i deski do prasowania są, ale była niestety tylko jedna suszarka na cały hotel
ok, to już wiem, że są żelazka, czajniki i suszarka:)
a jest tam jakiś internet?
są kafejki internetowe...namierzyłem ze 3 chyba, w tym jedna na rynku więc łatwa do znalezienia i jedna przy targu i hurtowni alkoholu więc też nie powinieneś mieć problemów z trafieniem do niej ![]()
Mam pytanie: A jak wyglądała sprawa z pokojami? Czy można było samemu sobie dobierać towarzystwo? Czy była możliwość zamiany?
Niccca: Pokoje są przydzielane według uwag, które wpisuje się w formularzu zgłoszeniowym. Na miejscu później oczywiście można zamieniać pokoje we własnym zakresie według własnych upodobań.
P.S. Prosiłbym pisać o takich sprawach w odpowiednim wątku a nie w opiniach ![]()
Jeje! no tak suszarka była tylko jedna, ale jak dla mnie to wystarczająco żeby wszystkim dopalić jeje;)
Dopisuję się do podziękowań dla Maćka:) Wogóle jak wrócę do Wawy to muszisz na imprezę do mnie wpaść w ramach cyklu: \\\\\\\\\\\\\\\"Witamy znów Renifera w kraju\\\\\\\", no nie Kloniki, Lukaski, Kwiatki, Liberatorki i Maćki?
Tak poza tym w moim katalogu zabrakło jeszcze paru zdjęć, tak więc po więcej proszę na: http://picasaweb.google.pl/Renifer13/RenataBulgaria2?feat=directlink
Tam się znajdą wszelkie zguby:) Z dedykacją dla Klona Aniś. Buziaki!
Lukas kochanie? a Ty co masz do Rudolfa? W sezonie letnim Renifery nie noszą czerwonych nosków, jak mogłeś u mnie zauważyć;p Wniosek? Byleś nie na czasie jeje! ale i tak Cię kocham! buziak!
Ja zawsze jestem nie na czasie...taki mój los :]
A Suszarka Cię nie lubił bo go \"oplułaś\" ;D Nie pamiętasz?
Dzięki Klonik
Już sobie te brakujące fotki pobieram:)
Mam super info dla mojej antysuszarkowej drużyny! Te fotki co dziwnym trafem \"się\" skasowały
zostały odzyskane
Wrzuce je gdzieś - penie tam gdzie Kwiatek pisał to sobie pobierzecie... Hmmm.. stwierdziłam, że dośc słabo te drugą \"skasowaną\" noc pamiętam
Ale ze zdjęc wynika, że była suuuuuuuper zabawa w barze na plaży !!
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź