Temat: Portugalia - ja chcę tam być!!

Witam wszystkich!
Jednym z moich marzeń jest wyjazd do Portugalii, a dokładnie na wyspę [archipelag] Madera. W niedalekiej przyszłości chciałbym sprawić sobie taką podróż. Wspólnie ze znajomymi próbujemy coś ustalić w tym kierunku, ale na chęciach i rozmowie niestety się kończy. Może ktoś z was był w tym zielonym raju ??? Niech podzieli się wrażeniami i udzieli kilku rad odnośnie podróży, które biuro wybrać, na co zwracać szczególną uwagę i czy taka wyprawa jest godna polecenia?? Interesuje nas przede wszystkim hotel, który charakteryzuje się bardzo dobrym standardem oraz rezydenci, którzy w odpowiedni sposób zajmą się nami. To jak?? Można na was liczyć??

2

Odp: Portugalia - ja chcę tam być!!

Rowniez bym sie wybral na zachod!! Mialem okazje byc w Hiszpani w ubieglym roku, ta podroz wspominam wysmienicie!! wszystko w jak najlepszym porzadku, biuro tez nie zawiodlo. Dlatego nie zaluje wydanych pieniazkow. powtorzyl bym to gdybym tylko mogl. ale moja zoneczka uparla sie teraz na podroz wlasnie na Madere, i co?? klamka zapadla. w przyszlym roku, wakacje spedzimy wlasnie tam. jeszcze mamy czas z dokonaniem wyboru, ktora oferta bylaby najkorzystniejsza. zapraszam do wypowiedzi osoby, ktore mialy juz przyjemnosc wypoczac na tej wysepce, chetnie poczytam

3

to co tak słabo się dogadujecie?? jak to mówią  „dla chcącego nic trudnego” więc do dzieła! Ale pewnie to wasza pierwsza podróż będzie, zgadza się? w takim razie obawy są uzasadnione bo ja też nie wiedziałam jak zabrać się za to wszystko. Wbrew pozorom wszystko wydaje się trudne ale poważnie wcale tak nie jest. Zacznijcie od przeglądania ofert, polecam tą stronkę http://www.itaka.pl/wycieczki.php?iro=0  i wiesz jak powiesz znajomym że masz już coś na oku to może łatwiej będzie ich namówić – jakiś sprytny plan musisz obmyślić bo inaczej nic z tego nie będzie. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę, bo podróże to coś wspaniałego musisz się o tym przekonać. 

4

Witam serdecznie Anie26. To prawda, ze dla chcacego..., ale roznie to bywa w praktyce. Nie bedzie to dla nas pierwsze podroz, tylko druga. Nie jestesmy czestymi podroznikami, dopiero zaczynamy moze dlatego te nasze male obawy smile) Pozwolilem sobie skorzystac i przejrzec strone biura, ktore podalas i powiem szczerze, ze jestem pod wrazeniem. Oferty sa naprawde interesujace!! Przystepne ceny i super rozlozony 8dniowy plan podrozy. Jeszcze tylko musze skonsultowac sie z moja zoneczka, ale napewno bedzie zadowolona smile) Moze jak Ola wroci z pracy to napisze wiecej na co sie zdecydowalismy. Zonka pracuje, a ja szukam wypoczynku dla nas smile) Aniu26 a ty podrozowalas? Bo tak wnioskuje, ze troszke tak, no chyba, ze sie myle. Wiec opowiedz co nieco o sobie smile) A bylas moze w przepieknej Portugalii? A moze gdzies indziej? I czy bylas wlasnie z biurem Itaka? chetnie poczytam i moze uzyskam jeszcze pare wskazowek. ale sie rozpisalem smile)

5

a kto by nie chciał być w Portugalii? tongue chyba się taki nie znajdzie hehe świetny wybór trzeba przyznać, co prawda nie byłem ale wiele dobrego słyszałem więc może i ja w przyszłości się na nią skuszę, rozważam taką możliwość jak będę miał kasę oczywiście bo to podstawa. A teraz sam zastanawiam się nad podróżą ale będzie to Egipt i mam nadzieje że wrażenia będę równie pozytywne jak z mojej wcześniejszej wyprawy do Meksyku (bo było rewelacyjnie) mam nadzieję że zdecydujecie się na podróż, 3mam kciuki tongue

6

Widzę, że forum ożyło, fajnie, że ktoś zechciał odpisać i pogadać. Widzę, że nie tylko mnie zachwyca Portugalia. Bo jest co podziwiać!! mój podbój Madery jest wciąż aktualny i poczynania w tym kierunku trwają dalej. bartosz.scan a kiedy dokładnie wybierasz się w taką podróż? Jak u Ciebie wyglądają przygotowania? Ania26 link do strony spoko, dzięki właśnie przeglądam i zaciekawiły mnie również inne miejsca. A to wszystko przez Ciebie hehe!

7

Rafał K - Egipt też świetna sprawa, ale narazie jednak wolał bym Portugalię. Kto co lubi prawda?? A może przybliżysz coś więcej o swojej podróży do Meksyku, co to dokładnie był za rejon-miasto??? pytam z czystej ciekawości

8

Witam wszystkich piszacych. Jak juz wczesniej pisalem szukalem wczasow dla mnie i mojej drugiej polowy. Kiedy pokazalem Oli oferty Itaki, nie moglem odciagnac jej od komputera przez trzy godziny. Przegladala wszystko zdjecia, cel podrozy, ceny, hotele. Po czym stwierdzila, ze ma ochote rowniez na Egipt. I co mamy teraz zrobic, przeciez nie mozna byc w dwoch miejsach jednoczesnie smile) Przyznam sie, ze rowniez i mnie urzekl Egipt, a dokladniej Sharm El Sheikh smile) Wczasy w Portugalii na pewno sie odbeda bo oferte mamy juz wybrana tylko terminu dokladnie jeszcze nie, a to dlatego, ze rozmyslamy nad Sharm. Pomozcie nam dokonac wyboru, Ilu jest zwolennikow Portugalii, a ilu egzotycznego Egiptu?:)) pozdrawiam wszystkich

9

wreszcie jakieś konkrety się posypały BRAWO! i to mi się podoba. Co do Portugalii to będę raczej bezstronna, nie byłam więc się nie wypowiadam ale za to na temat EGIPTU mogę już z wami spokojnie  podyskutować jeśli chcecie oczywiście. Ale wiecie jak ciężko wam się zdecydować czy jedno czy drugie to chyba nie ma wyjścia będzie trzeba polecieć na dwie wycieczki, Egipt nie jest drogi więc może wasz budżet aż tak nie ucierpi, ale za to jakie wspomnienia będziecie mieć więc radzę to poważnie rozważyć. Co do oferty to przyznaje że też byłam zachwycona, jak przeglądałam te śliczne zdjęcia to chęć wyjazdu była jeszcze większa tongue mogłam siedzieć godzinami i czytaj o danym kraju

10

Anka spadłaś mi z nieba tongue to opowiadaj o tym Egipcie, zdaj mi tu szybo relacje z podróży, bo ja to już za długo siedzę w kraju i mam chęć na jakąś nową przygodę a że strzał padł na egipt to musisz mi troszkę pomóc. Tylko interesują mnie konkrety, w jakim hotelu byłaś i takie tam, sama wiesz najlepiej bo też podróżujesz z tego co zdążyłem się zorientować. A z jakim biurem byłaś? bo ja do tej pory to z itaką sobie podróżowałem, ciekawe jak wygląda ich oferta właśnie do Egiptu   

11

Opowiadajcie, opowiadajcie o Egipcie, ale ktoś kto był na Maderze niech też z chęcią się wypowie i nie krępuje hehe! A ja się pochwale, że właśnie się zdecydowałem się na Maderę. Lecimy z Magdą już w lutym. Żonka przejrzała mnie i to co robię w czasie wolnym i weszła właśnie na forum hehe. Ale była zadowolona. Przeglądaliśmy oferty Itaki i lecimy do tego zielonego raju. Był ktoś może w hotelu Rocmar/Royal Orchid? cztery gwiazdki. bardzo mnie to interesuje i był bym wdzięczny za informacje. Bo zdecydowaliśmy się na ten hotel. Nie daleko od centrum, a Madzię urzekło to, że będzie mogła się budzić z widokiem na piękny atlantyk. Coś czuję, że nie będziemy chcieli stamtąd wracać.

12

Ania26 chyba juz o nas zapomniala. Chetnie poczytal bym o tym Egipcie, jak wrazenia itd. Bo chyba zaden podroznik, ktory mial okazje byc na Maderze nas nie odwiedzi i nie zostawi czastki wspomnien, a szkoda! Ale trzeba sobie jakos radzic. Pawel! To widze, ze zona potrafi postawic na swoim. I dobrze, wiem cos z wlasnego doswiadczenia smile) ja niestety o tym hoteliku nic niewiem, ale jak czegokolwiek sie dowiesz to daj znac, dobrze by bylo. Kazde wskazowki sie przydadza. pozdrawiam wszystkich

13

Żona potrafi postawić na swoim i dobrze mieć taką osóbkę obok siebie. Chociaż hotel i ofertę to ja wybrałem i wiecie co??? to był chyba strzał w 10. Ostatnio zadzwonił mój dawny znajomy ze szkoły, tak się świetnie złożyło, że był w tym hotelu i z tym biurem. Nie miał nic do zarzucenia. Był tylko zawiedziony, że tak szybko upłynął im czas. Powiem jeszcze, że widziałem zdjęcia. Świetne. Byli ze swoją 10letnią córeczką, która postanowiła tam zostać hehe! Jednym słowem byli zadowoleni. W ten sposób i ja jestem bo wiem, że podróż będzie niezapomniana. a później może Egipt z Itaką, kto wie.

14

to jak z tym Egiptem? już w zasadzie pytałem na forum i co prawda polecano mi hotel amar sina? ale może powiecie mi coś więcej na jego temat? z tego co wiem to znajduję się właśnie w ofercie Itaki, ale jak ktoś może udzielić mi jakiś bliższych informacji to będę bardzo wdzięczny za pomoc, czas ucieka a ja nie chcę siedzieć w miejscu, chce poznawać świat! Więc opowiadajcie moi drodzy smile

15

Rafał przejrzyj stronę, którą wyżej poleciła Ania. Ja znalazłem tam przydatne informacje i po części dlatego zdecydowałem się na Maderę w lutym. Mam nadzieję, że na forum znajdą się osoby, które opowiedzą nam więcej co nieco. Ja już jestem pewny i Madzia również w 100%, jak to się mówi. Teraz tylko czekać do lutego.

16

nie mogłabym o was zapomnieć, przepraszam za nieobecność tongue i już mówię o tych szczegółach które tak was interesują smile a więc byłam w Sharm tak jak wspomniałam już zresztą, a w hotelu Amar sina*** w dzielnicy Ras um Sid jeśi komuś coś to mówi tongue ale muszę powiedzieć że hotelik był pierwsza klasa, sporo atrakcji (restauracje, bary, kawiarnie, basen nawet centrum nurkowe) oj więcej wymieniać nie będę,ale poważnie byłam bardzo mile zaskoczona z pobytu w Amar. Sam Egipt, jest cudowny normalnie zakochać się można smile i oczywiście będę zachęcała do takiego wyjazdu, bo oczywiście warto. Jeszcze macie jakieś pytanka? jak znowu nie zniknę, to oczywiście odpowiem. Pozdrawiam

17

Teraz juz mam straszny metlik. Tak zachecasz na ten Egipt, Ola mi marudzi smile) smile) To prawda, ze kobieta zmienna jest. Wlasnie przegladam hotele w ofercie biura i powiem Ci, ze interesujacy ten hotel w ktorym bylas. Jak patrze na te widoki i tak czytam, to juz czuje odpoczynek. Wyczytalem, ze można tam zobaczyc (typowy) ogrod egipski, bylas tam moze? Ja mam duzo pytan, Olus za pewne miala by jeszcze więcej smile) A jak z jedzonkiem? Bo ja lubie dobrze zjesc. A wybredny jestem smile) pozdrawiam wszystkich

18

No proszę, planowanie pełną parą. Widać, że nie możesz się zdecydować, ale daj już znać co wybraliście z drugą połową. Bo ja np jak już wcześniej pisałem będzie to Madera. Znalazłem ostatnio stronę o hotelu w którym się zatrzymamy http://www.hotelroyalorchid.com/ jeśli kogoś interesuje. A w sprawie Egiptu nie mogę doradzić, ale na pewno przeżycia niezapomniane. Powodzenia.

19

ba jasne że amar jest interesujący, nie mów że w to wątpiłeś? następnym razem nic Ci nie powiem jak nie będziesz wierzysz w moje słowa, żartuje oczywiście smile ale hotel poważnie bomba i potwierdzam jest tam taki fajny, typowy ogród egipski...niezły klimacik stwarza to trzeba przyznać. Jeśli chodzi o jedzonko to my mieliśmy all inclusive więc wiesz śniadanka, obiady i kolacje bardzo ale to bardzo smaczne, ja tam się zajadałam wszystkim...oprócz tego oczywiście były przekąski między posiłkami więc ciągle mieliśmy pełne brzuszki do tego wszystkiego wszelkie napoje (chłodzące, ciepłe itd). Jest co wspominać, biuro (itaka) się spisało, hotelik genialny o pogodzie już nie będę nawet wspominała...raj