Temat: Egipt

Hej, od kilku lat jestem fanem podróży. Ostatnio byłem w Meksyku konkretnie w Acapulco, bardzo mi się tam podobało wspaniałe plaże, sporty wodne bogate życie nocne to jest to. Teraz właśnie kolega podrzucił mi nową ofertę Itaki. I chyba skusze się na Sharm El Sheikh w Egipcie. Bo jeszcze nie miałem okazji tam być. A podobno warto, może byliście?

2

Odp: Egipt

Bardzo dobry wybór, ja byłam w Egipcie w tym roku a dokładnie tak już wspomniałeś w Sharn El Sheikh. I muszę przyznać że jestem zachwycona, genialne wakacje tam spędziłam. Nawet przez moment nie było mowy o nudzie, możliwość uprawiania licznych sportów wodnych, piękne plaże, przejrzyste morze tworzą Egipt niezwykle atrakcyjnym. Bez obawy możesz wyruszać w taką podróż. Żałować nie będziesz, gwarantuje.

3

oo to dobrze się składa że byłaś w Egipcie a z jakim biurem jeśli mogę wiedzieć? Bo ja też chcę lecieć do Sharm big_smile a w jakim hoteliku mieszkałaś? Bo ja myślę o AMAR SINA bądź PALMYRA RESORT. Poopowiadaj troszkę z chęcią posłucham

4

Polecam sprawdzenie zakwaterowań na stronie

www.zoover.pl

Jest tam bardzo dużo opinii podróżników, zdjęc itd.

Dobra strona!

5

Dzięki za link, oczywiście przejrzę. Alę z chęcią usłyszę także opinie tu na forum

6

W Sharm byłam z Itaką i muszę przyznać że bardzo miło wspominam tę podróż , wszystko przebiegało zgodnie z umową . Byłam właśnie w jednym z hoteli który wymieniłeś a mianowicie w Amar sina*** w którym panuje niezwykle miła atmosfera, co zdecydowanie przemawia na korzyść hotelu. Jakieś 2,5km od Amar znajdują si piękne rafy -polecam- , na które bez problemu można dojechać sobie hotelowym busem także nie ma najmniejszego problemu. Ja jetem zadowolona z pobytu w Egipcie.

7

Ja też chcę lecieć do Sharm z Itaką i gdzieś właśnie wyczytałem że AMAR to całkiem niezły hotelik. Ale wolałem się upewnić przed ostatecznym wyborem, a co z restauracjami, barami itd. sporo jest tego typu atrakcji, jest w czym wybierać? Wspomniałaś tez coś o możliwości dojazdu busem hotelowym nad zatokę z piękną rafą a powiedz mi czy sam przejazd jest bezpłatny jeśli ktoś chcę się zdecydować? I jak często istnieje taka możliwość?

8

Zgadza się bo hotelik rzeczywiście jest godny polecenia. Powiem Ci, że jeśli chodzi o restauracje, bar przy basenie, kawiarenkę itd... to masz tego całkiem sporo jest w czym wybierać, dodatkowo oczywiście klub nocny więc pobawić też się można wink Dojazd nad zatokę jak i sam sprzęt na miejscu - leżaczki, parasole są bezpłatne. A sam bus jeździ jakieś 3 razy dziennie, jeśli dobrze pamiętam.

9

Fajnie że istnieje taka możliwość dojazdu nad tą zatoczkę, pewnie warto skorzystać smile a jak ogólnie ze sportem i rozrywką w amar? I jak możesz to powiedz mi coś o komunikacji, czy istnieje taka możliwość jeśli chciałbym skorzystać z dodatkowego środku transportu? Jak to jest?

10

lista hoteli jest też dostępna na http://hotele.oceniacz.pl/hotele/99/sharm_el_sheikh.html - oceny gości są dodatkowo poparte opisem ich pobytu, może przyda się przy planowaniu wyjazdu

11

Ja nie byłam w Egipcie, ale bardzo dużo moich znajomych tam było. W końcu to bardzo egzotyczne wakacje za niewysoką cenę. Wszyscy jednak narzekali, że Egipt stał się tak popularny, że zdarzają się turnusy, że hotel jest zajęty wyłącznie przez wycieczki z Polski. Przez to człowiek do końca nie może się poczuć jak na wakacjach skoro za ramieniem słyszy na okrągło polskie przekleństwa i przechwalanie się kto ze sobą wziął i ile euro, a ile dolarów. A prawdę mówiąc połowa tych ludzi na te wakacje pozaciągała szybkie pożyczki, a w Egipcie stroją wielkich bogaczy z grubymi portfelami. Na taki wodok robi się niedobrze i odechciewa się jakichkolwiek wakacji. Chyba dlatego jeszcze nie odwiedziłam Egiptu. Ponadto nie wszystkim podobają sie sztucznie wysypane plaże i stworzenie swego rodzaju oazy. Rozumiem, że wszystko jest pod turystów, ale czy aby tego chcą turyści, skoro każdego dnia mają do czynienia ze sztucznością. Wakacje przecież powinny być odskocznią od codzienności, im więcej natury tym lepiej dla ciała i zarazem duszy.

12

Co prawda czas ku temu teraz nie bardzo odpowiedni (wiemy co się tam dzieje), ale kiedy się już uspokoi, warto, będąc w Egipcie... spróbować nurkowania. smile Wyjątkowe rafy i cały krajobraz Egiptu z innej perspektywy - niezapomniany. wink http://www.youtube.com/watch?v=sZjgrbCq … B2DA25A273