Temat: Gdzie tanio kupić bilet lotniczy??
Hey. Mam pytanie. Czy znacie jakieś sprawdzone serwisy które pośrednicza w sprzedaży biletów? Chciałbym dokonać zakupu online bo po ostatnich przejściach w LOCIE mam uraz
.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Szeroko rozumiana turystyka » Gdzie tanio kupić bilet lotniczy??
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hey. Mam pytanie. Czy znacie jakieś sprawdzone serwisy które pośrednicza w sprzedaży biletów? Chciałbym dokonać zakupu online bo po ostatnich przejściach w LOCIE mam uraz
.
LOTem nie leciałam bo jest za drogo jak dla mnie. A znam kilka takich serwisów np.
aero.pl
lataj.pl
smartfly.pl
fru.pl
ale korzystałam tylko z aero.pl i byłam zadowolona, a ostatnio kuzyn znalazł taki nowy portal flicket.pl prosty w obsłudze i ma tańsze połączenia niż na innych portalach.
Hej. Kupowałam kilka razy bilet na eprzeloty.pl i mogę śmiało polecić.
Hej. Ja kupowałam na:
http://oferta-partner.systempartnerski.pl/bilety-lotnicze.html
Wszystko poszło w miare szybko i sprawnie. Zresztą pare moich znajomych zaopatrywało się tam też w bilety i nigdy nie mieli jakiś jaj, więc polecam ![]()
Sprawdzałam sobie i na tym eprzeloty lot do Rotterdamu i jak daje żeby mi znalazło to pisze ze : Brak wolnych miejsc lub brak lotów w dla zadanej trasy podróży. Upewnij się, że podałeś prawidłowe miasta podróży oraz daty. i kilka razy robie i nic
a chciałam zamówić bilet na 30 września i putin. Na tym flicket.pl bardzo szybko mi znalazło tylko że znowu moj kochany LOt :d hehe. Ciekawe czy jak zamówię online to wszystko pójdzie ok.
A jaki bilet potzreba, może znajdziemy coś co będzie pasowało (XXXX - <i>numer ocenzurowany przez administratora</i>),
Witam.
Jesli chodzi o tanie bilety to podstawowa zasada: rezerwowac z duzym wyprzedzeniem.
Ja szukam pierw na stronie LOTU, gdyz jest to Star Alliance i mozna czasami zlapac ciekawe promocje. Do tego radze sprawdzic strony tanich przewoznikow takich jak easyJET, skyEurope, centralwings, wizzair. Niestety te oferty trzeba wyszukiwac bezposrednio na stronach przewoznikow, gdyz nie ma dobrych wyszukiwarek lowcostow.
Jesli chodzi o serwisy, gdzie jest wiele linii (regularnych) na jednej stronie to korzystam z http://www.momondo.com
No bilet potrzebuje do Rotterdamu na 30 września.
Ja raczej wolałabym lecieć tanimi liniami. Co do central wings to nawet nie próbuje bo ma za bardzo zła opinie. ale tu się nie zgodze że nie ma dobrych wyszukiwarek lowcostów bo właśnie ten flicket.pl albo też aero.pl są dobre w sumie co ja tam mogę wiedzieć bo będe zamawiac online pierwszy raz no ale podoba mi się to że w jednym miejscu ci wyszukuje połączenia wszystkich tanich lini można też dołożyć do tego tradycyjne ale w sumie poco jesli komuś tylko zależy an tanich.
esmeralda napisał(a):
>ale tu się nie zgodze że nie ma dobrych wyszukiwarek
>lowcostów bo właśnie ten flicket.pl albo też aero.pl są dobre w
>sumie co ja tam mogę wiedzieć bo będe zamawiac online
Ooo a o tej stronie to nie wiedzialem
Jakos zawsze szukalem bezposrednio u przewoznikow. Dobrze wiedziec, ze cos takiego jest.
>wyszukuje połączenia wszystkich tanich lini można też dołożyć
>do tego tradycyjne ale w sumie poco jesli komuś tylko zależy an
>tanich.
A z tym sie nie zgodze, czasami w promocji regularnej linii mozna znalezc tansze polaczenie niz u taniego przewoznika..
Co do tego czy u regularne linie lotnicze mają ceny tańsze niż tanie linie to bym nie była za bardzo przekonana. Bo tanie linie sa dlatego tanie że np nie oferują darmowego jedzenia albo lostnisko jest oddalone znacznie od centrum także cos nie chce mi się wierzyć żeby tradycyjnie było kiedykolwiek taniej niż u tanich :d ale zamotałam. No fajne są te wyszukiwarki, już sobie postanowiłam i dzisiaj zamawiam na flicket.pl bilet bo ile można zwlekać. A żebym miała jeszcze większą pewność że wytszko pójdzie ok to poczytałam troche na google i jak ludzie wybierają flicket.pl to stawiają na to że proces rezerwacji jest uproszczony do maximum :d to coś dla mnie noi ta opłata serwisowa jest podoba jak na innych serwisach tego typu.
esmeralda napisał(a):
>ludzie wybierają flicket.pl to stawiają na to że proces rezerwacji jest uproszczony do maximum
i to duży plus dla tego serwisu bo chyba każdy woli jak rezerwacja nie sprawia mu problemu. podoba mi sie tez, ze ma przejrzysty i czytelny layout bo na niektórych serwisach to nie wiadomo na co patrzeć
Też szukam dobrego pośrednika bo chce moja siostra chce zamówić bilet. Tylko problem polega na tym że ona obecnie przebywa w Irlandii i chciałabym wiedzieć czy to ma jakieś znaczenie i bez problemu może u nich zamówić bilet a ja dokonałabym płatności za nią ??
wydaje mi sie, że można tak zrobić. bo na pewno za bilet może zapłacić inna osoba - nie ta na, którą jest wystawiony. a jak bilet jest elektroniczny to nie ma problemu z odbiorem. ale lepiej zeby wypowiedział sie ktoś kto tak kupował
pestka napisał(a):
>esmeralda napisał(a):
>>ludzie wybierają flicket.pl to stawiają na to że proces rezerwacji jest uproszczony do maximum
>
>i to duży plus dla tego serwisu bo chyba każdy woli jak rezerwacja nie sprawia mu problemu. podoba mi sie tez, ze ma przejrzysty i czytelny layout bo na niektórych serwisach to nie wiadomo na co patrzeć
I chyba dlatego ludzie wolą te rezerwacje online bo nie ma zbędnego zamieszania przy tym , nie musisz nigdzie jechać tylko siedzisz w spokoju w domu .
dokładnie kupowanie przez internet jest bardzo wygodne, a juz tym bardziej na takich serwisach jak flicket.pl bo wszystko szybko i bez problemow. ja sobie nie wyobrażam biegania po biurach podróży za biletem
To kto mi poradzi gdzie kupić ten bilet żeby nie było później problemu z tymi płatnościami ?
ja radze Ci spróbować na flicket.pl bo wg mnie to bardzo rzetelny portal i czytałam, że może tam za bilet płacić inna osoba i można płacić kartą, albo przelewem. ale możesz sobie jeszcze wcześniej zadzwonić na infolinie i dopytać sie dokładnie
no flicket.pl dobry bo sprawdzony
prze zemnie hehe. jak nie masz pewności gdzie noto spróbuj tam . tam masz możliwość sortowania wyników co bardzo pomaga i ułatwia szukanie.
zależy mi żeby to nie był serwis gdzie się nie płaci kartą bo nie wiem czy można tak że bilet widnieje na jej nazwisko a ja płacę. Sprobuje tam do nich zadzwonić do tego flicket.pl myśle że rozmowa z konsultantem będzie najlepszym rozwiązaniem w moim przypadku.
no jasne najlepiej zadzwonić wtedy nie bedziesz miała wątpliwości
O tym dużym wyprzedzeniu tez słyszałam bo może być taniej. a powiedzcie czy na każdym serwis pośredniczącym działa taka sama zasada ?? na tym flicket.pl też? to bez znaczenia który serwis wybiorę?
na każdym tak jest i wiadomo, ze w okresie świątecznym bilety sa droższe tak samo w weekendy szczególnie w te długie
no dobrze nie latać w weekendy chyba ze ktoś ma mus :] trochę poczytałam i właśnie w weekendy jest najdroższej. Takie już prawo biznesu :d
no jasne ze sa ludzie dla, kórych cena nie gra roli, albo tacy którzy nie maja wyjścia i musza wtedy lecieć, wiec płaca nawet ta wyższa cene
Mysle, ze porownywarki cen połączeń sa nalepszym sposobem na wychwycenie najnizszych cen. Patrzerzy linii lotniczych przescigaja sie w promocjach, aby najwiecej sprzedac.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź